• Herald Hop, doeman van Elspeet, is de situatie meester en plukt de bal simpel uit de lucht.

    Eric Kroes

Geen periodetitel voor Elspeet

ELSPEET De derby tussen Elspeet en Hulshorst beloofde een boeiende wedstrijd te worden met als inzet de koppositie in klasse 4B. Daarnaast was de eerste prijs van het seizoen, een periodetitel, te verdelen. Hulshorst was in deze editie duidelijk beter dan Elspeet en won dan ook met 2 doelpunten verschil en vierde na afloop een klein feestje.

Eric Kroes

Elspeet begon de competitie voortreffelijk met vijf overwinningen maar in de laatste twee wedstrijden heeft het elftal onder leiding van trainer Jan de Ruiter tweemaal gelijkgespeeld. Deze nederlaag is de volgende domper voor Elspeet die nu drie punten achter Hulshorst staat.

In het begin van de derby waren beide elftallen behoorlijk aan elkaar gewaagd. Hulshorst speelde echter met meer overtuiging. Dat resulteerde na 22 minuten in een eerste doelpunt van de gasten uit Hulshorst door hun topscoorder Ronald Jansen. In de eerste zeven wedstrijden had Jansen al elfmaal gescoord en daar voegde hij nu aan toe. Drie verdedigers werden uit gekapt en omspeeld, Jansen kwam in een zeer moeilijke hoek maar draaide de bal met heel veel precisie in de verre bovenhoek buiten bereik van doelman Herald Hop.

Meteen daarna miste Hulshorst een opgelegde kans op nog een treffer. Elspeet ging meer naar voren spelen en dat leverde eerst een kans op voor Robin Smink die te zacht inschoot en niet veel later een goede kopbal van Niels van de Steeg op, die echter over het doel verdween.

Net voor rust kreeg Elspeet een gevoelige tik, want Krijn Eckhardt reageerde supersnel op een van richting veranderde pass. Voordat de verdediging van Elspeet kon reageren was het Eckhardt die ineens de bal tegen de touwen joeg, 0-2.

In de tweede helft was het redelijk saai. Robin Smink kreeg de beste mogelijkheid om Elspeet terug in de wedstrijd te brengen maar zijn inzet belandde precies in de handen van doelman Menges. Hulshorst kreeg een soortgelijke kans maar wist deze ook niet te verzilveren. Zo bloedde de wedstrijd eigenlijk een beetje dood.

Hulshorst nam op het einde zowel de drie punten als de periodetitel mee naar huis. Trainer Jan de Ruiter: ,,Verliezen kan altijd en deze was ook terecht want Hulshorst liet zien dat het meer kwaliteiten had dan Elspeet."

Zaterdag mag Elspeet naar Harskamp, aanvang 15.00 uur.