• Renate Landolt en Britt Wijnne

    eigen foto

Goud en driemaal zilver voor GV Nunspeet in turnfinales

NUNSPEET Zowel de regiofinale voor de vierde divisie, als de halve finale NK derde divisie werden zaterdag 7 april geturnd. Voor deze finales hadden zich negen turnsters van GV Nunspeet geplaatst. De senioren Britt Wijnne en Renate Landolt zorgden voor een mooie uitslag bij de vierde divisie. Met beiden een goede wedstrijd wist Renate het zilver in ontvangst te nemen en Britt het goud, waarmee ze zich regiokampioen mag noemen.

Ook de turnsters van de derde divisie waren succesvol. Janika van 't Hof won een zilveren medaille bij  de jeugd en heeft zich hiermee geplaatst voor de NK! Verder heeft ze de toestelfinales gehaald op balk en brug en staat ze reserve voor de vloerfinale. Een unieke prestatie.

De junioren Nena Vis en Talida Liefers turnden na een moeizaam begin verder een heel stabiele wedstrijd. Talida eindigde als achtste en is eerste reserve. Bovendien heeft zij zich geplaatst voor de finale aan de brug ongelijk. Nena kwam ook nog heel dichtbij de finale aan brug en eindigde gisteren op een knappe 22ste plaats.

Kirsten Heres en Nikki van Olst turnen in de categorie senior. Kirsten werd heel knap zevende in een sterk deelnemersveld. Ook zij is eerste reserve. Nikki turnde de beste wedstrijd van het seizoen en kreeg de zilveren medaille omgehangen. Zij heeft zich hiermee geplaatst voor het NK en heeft bovendien ook de toestelfinale op sprong gehaald en een reserveplek op balk.