Goud voor Iris van de Top op eerste plaatsingswedstrijd

ELSPEET Op de eerste plaatsingswedstrijd voor de vijfde en zesde divisie hebben de turnsters van ESV gym goed gepresteerd, de voorbereiding na de geslaagde demonstratie dag leek wat kort maar de oefeningen werden goed gepresenteerd.

Frederique Hazeleger mocht het spits afbijten en zij had twee toptoestellen, zowel brug als vloer gingen haar heel goed af, haar oefening op de muziek van Pirates of the Caribbean leverde haar een 1e plek op. Alles bij elkaar opgeteld eindigde ze als twaalfde. Daimy Koetsier leek op te gaan voor een medaille, een evenwichtige wedstrijd met wat kleine foutjes. Helaas, een grote fout door een val op brug en dat kostte haar inderdaad een medaille, toch een knappe vierde plaats.

Dana Bottenberg turnt een niveau hoger en dat betekent zwaardere eisen. Daar kan ze op een aantal onderdelen nog niet aan voldoen maar door haar netheid van turnen eindigde ze op een keurige zestiende plaats.

De verrassing van de dag kwam aan het einde. Iris van de Top had een minimale voorbereiding maar heeft door haar grote ervaring met wedstrijden een prima overzicht waar ze wat moet doen. Dat maakte dat ze haar oefeningen goed kon uitvoeren, zowel een eerste plaats op balk en op vloer. Toch maakte dat ze haar foutje op brug maar kon deze wegpoetsen. Zo stond Iris aan het einde van de wedstrijd op de hoogste trede van het podium, een prachtige eerste plaats.