• Bij Vierhouten'82 was Mitchel Spin voortdurend gevaarlijk met acties van de zijkant.

    Eric Kroes

Harskamp lijkt op speelbal in Vierhouten

VIERHOUTEN Voor het duel tussen Vierhouten'82 - sv Harskamp hadden beide verenigingen nog geen punten kunnen verzamelen. Bij Vierhouten waren ze van tevoren niet gerust op een goed resultaat gezien de diverse problemen in de personele bezetting van het eerste elftal. Achteraf was de ongerustheid totaal niet nodig want Harskamp kreeg een oorwassing van jewelste.

Eric Kroes

En dat de score niet hoger opliep dan vier doelpunten was niet de verdienste van de Harskampers maar lag puur aan het gemak waarmee Vierhouten'82 met haar kansen omging. Trainer Jan den Herder zag dan ook al snel dat Vierhouten'82 deze middag niet hoefde te vrezen voor veel tegenstand van formaat. Met alle respect voor Harskamp liet de Vierhouten'82 trainer zijn elftal vrijuit voetballen. Dat uitte zich in de tegenstander vroeg vastzetten en druk geven waar het ook maar kon op het veld. De zonnestralen schenen voor Vierhouten'82 al vanaf de eerste minuut en het scorebord sierde binnen 1 minuut voetballen al met een 1-0 voorsprong voor de thuisclub. En dat was zelfs al de tweede scoringskans die Vierhouten mocht noteren. Het uitverdedigen bij Harskamp was zeer pover en nadat Jim Vissenberg de trekker niet gelijk kon overhalen deed Stefan Bouw het wel door heel slim de bal bij de eerste paal tussen doelman Detmar Hardeman en de binnenkant van de paal binnen te schieten. Een dikke meevaller zou je denken maar het spelbeeld bleef ook na het doelpunt hetzelfde. Harskamp speelde niet inspiratieloos en probeerde wel tot voetballende actie te komen maar deze werden door Vierhouten'82 in de kiem gesmoord of door onkunde zelf verknald.

KANSEN Daardoor wisten ze al snel bij Vierhouten'82 waar de winst te halen viel en dat gaf trainer Jan den Herder ook diverse malen aan. Druk zetten naar voren en Harskamp de fouten laten maken in de opbouw of de lange bal naar voren te veroveren. Toch kreeg Harskamp twee kansen binnen 1 minuut echter ging de eerste inzet voorlangs en de tweede inzet werd van de lijn getrapt door een Vierhouter verdediger. Daarna was het alleen maar Vierhouten'82 wat kansen liet noteren. Het was dan ook geen wonder dat de tweede treffer viel. Leon Bouw speelde zijn directe tegenstander uit en Mitchel Spin legde met de juiste lengte de bal terug op de aanstormende Stefan Bouw. Zijn puntertje was precies genoeg om in de verre hoek te belanden, 2-0. Met nog 5 minuten voor de rust viel ook de 3-0 door een mooie aanval die door Jonathan Varwijk schitterend werd afgerond. Van de vele kansen liet Leon Bouw de lat nog trillen en Jim Vissenberg schoot voor een leeg doel nog voorlangs anders had de teller zeker nog hoger gestaan.

Na rust werd al snel de definitieve klap erop gegeven door de thuisclub. Middels een penalty wist Mitchel Spin de 4-0 te laten noteren. Daarna verdween de scherpte bij Vierhouten'82. Jan den Herder: ,,We hebben de eerste helft het goed gedaan en daarna was het over met Harskamp. Lekker dat we de eerste punten binnen hebben. Goed voor de gehele club maar vooral voor de spelers die dit verdienen."

Zaterdag 28 oktober speelt Vierhouten'82 uit in Garderen tegen Veluwse Boys, 14.30 uur.