• Trainer Jan de Ruiter van vv Elspeet.

  vv Elspeet
 • Trainer Remco van de Kamp van sv Prins Bernhard.

  SV Prins Bernhard
 • Hans Nijhuis van Veluwse Boys kan slecht tegen zijn verlies.

  Erik van't Land
 • Jan den Herder leidt het vlaggenschip van Vierhouten '82.

  Vierhouten82

Het seizoen gaat weer beginnen

VELUWE De voetbalcompetitie staat weer op het punt van beginnen. Hoe staan de clubs in de regio er voor?

Eric Kroes

VIERHOUTEN'82 Eindelijk heeft Vierhouten'82 haar nieuwe hybride grasmat voor wedstrijden en trainingen. Trainer Jan den Herder is dan ook vol goede moed over dit seizoen. Jan den Herder: ,,Blij dat wij na zoveel jaar eindelijk een goed voetbalveld hebben waardoor we nu beter kunnen trainen. We hopen dan ook progressie te kunnen maken ondanks een zware indeling met veel clubs die gewoonlijk in de derde klasse spelen. We hopen op een goed seizoen voor spelers, bestuur, vrijwilligers en de supporters want die verdienen dit gewoon." Vierhouten heeft Jim Vissenberg (studie) en Stefan Bouw (werk) zien vertrekken. Echter zijn er vier spelers van de jeugd doorgestroomd, te weten: Jermain Pereira, Joris Smit, Arno Krol en Werner van Zanten. Daarnaast heeft trainer Jan den Herder zijn zoon, Jesper den Herder overgehaald om van vv Hulshorst naar Vierhouten'82 te komen en verder is ook Diloy Karssen uit Nunspeet aan de selectie toegevoegd. En assistent-trainer Herjan Schurink die overkomt van vv Hulshorst gaat Den Herder assisteren. Jan den Herder: ,,De derby's zijn natuurlijk altijd leuk voor de supporters en spelers zien vaak meer uit naar deze wedstrijden omdat dit altijd extra sfeer met zich meebrengt. Waar we gaan eindigen is nog niet te voorspellen, een periodetitel zou erg mooi zijn."

VV ELSPEET Trainer Jan de Ruiter is een trainer die Elspeet nu twee seizoenen onder zijn hoede heeft is gedreven om bij Elspeet een team neer te zetten. Jan de Ruiter: ,,Een team neerzetten doe ik door spelers enthousiast maken, laten meedenken en bij trainingen en wedstrijden boven de groep staan. Daarnaast bij het randgebeuren tussen de groep staan en één met de spelers zijn." De indeling in 4C is volgens Jan een veredelde 3e klasse. Jan de Ruiter: ,,Met ploegen als 't Harde, Zeewolde, WZC, SEH en Reaal Dronten kunnen we ons meten hoe we er in werkelijkheid voor staan. We hebben een competitie waarin meerdere ploegen een gooi kunnen doen naar het kampioenschap en strijden om een periodetitel." Bij Elspeet zijn niet de minste spelers gestopt. De ervaren spelers Colin Pluim, Herald Hop, Bart van Wincoop en Jhonny van de Steeg zullen gemist worden. Tevens is Mark Spijkerboer gestopt ondanks zijn jeugdige leeftijd. Elspeet heeft ook een paar nieuw spelers die er zijn bijgekomen: Emiel Goud, Bart van de Hoorn, Jasper Post, Lars van Asselt, Robert van Asselt en ook terug na twee jaar blessureleed is Chiel Dijkgraaf. Jan de Ruiter: ,,Persoonlijk heb ik veel vertrouwen in dit team en ben daardoor van mening dat we bij de eerste vier kunnen eindigen." Ook derby's leven in Elspeet en blijven leuke affiches als Elspeet tegen Prins Bernhard of Vierhouten speelt, echter het resultaat moet altijd voorop staan volgens De Ruiter. Deze trainer kan dan ook genieten als zijn team speelt naar zijn mogelijkheden. Looplijnen, acties en strijdlust zijn de zaken die ook de trouwe supporters waarderen en waarvan de spelers meer zelfvertrouwen krijgen. Jan de Ruiter: ,,Het is ook een voordeel dat ik al aan het derde seizoen begin bij Elspeet. Je krijg meer inzicht in zijn totaliteit op het gebied van de jeugd, maar ook de randzaken erom heen.

DE VELUWSE BOYS Veluwse Boys gaat dit seizoen de streekderby's niet missen maar Prins Bernhard en Elspeet vallen hier wel tussenuit. Daarvoor krijgt Veluwse Boys de derby tegen Stroe ervoor terug. Aankomende zaterdag is trouwens de bekerwedstrijd tussen Elspeet en Veluwse Boys. Hans Nijhuis is volgens zichzelf een fanatieke trainer die slecht tegen zijn verlies kan. Zijn speelwijze gaat uit van voetbal! Verzorgd voetbal spelen in de opbouw van achteruit, en bij balverlies zo snel mogelijk druk naar voren te zetten. Hans Nijhuis: ,,Wij zijn niet tevreden met de indeling, 4C had ons beter gelegen met teams die uitgaan van voetbal. Verder heeft Veluwse Boys behoorlijk ingeleverd met Reinier Kok, Bernard van Leeuwen en doelman Gerwin de Ruiter. Maar met de talentvolle Jasper Smit en Joppe Krevel erbij en de ervaren Remco Schuiteman en Bryan van Middendorp is de selectie compleet. Hans: ,,Ben trots op dat ik trainer mag zijn van Veluwse Boys. De selectie is leergierig en traint altijd erg hard en wie weet pakken we wel een periodetitel."

SV PRINS BERNHARD Bij de voetbalclub in Uddel is Remco van de Kamp de trainer en deze wil graag waar mogelijk de verantwoordelijkheid bij de spelers leggen. Van de Kamp ziet als zijn belangrijkste taak dat de spelers renderen in het elftal. Jan van Asselt en Johnny Boeve zijn bij de selectie gestopt maar met de terugkeer van doelman Mark van Asselt en uit de eigen gelederen zijn aan de selectie toegevoegd: Dick van Rhee, Michel Bronkhorst, Anton Davelaar, Jan Bronkhorst en Gert Schouten. De derby's tegen De Veluwse Boys zullen wel gemist worden? Remco van de Kamp: ,,We hebben met Elspeet en Vierhouten de derby's voor dit seizoen. Helaas geen Veluwse Boys maar wedstrijden tegen Elspeet zijn altijd speciaal. Ik heb daar zelf niet zoveel mee. Blijft een van de wedstrijden." Waar Prins Bernhard gaat eindigen weet Remco nog niet maar na een aantal wedstrijden zullen we zien waar we staan. Remco van de Kamp: ,,Bij PB compenseren we techniek met hard werken en strijd leveren. Dat kunnen ze allemaal wel."