• Eric Kroes
  • Eric Kroes
  • Eric Kroes

Jubilarissen gehuldigd bij vv Elspeet

ELSPEET Nadat het klaverjastoernooi was afgelopen en de nieuwjaarswensen onderling waren uitgewisseld, hield voorzitter Erik Hulleman, van voetbalvereniging Elspeet, zijn nieuwjaarstoespraak namens het bestuur. Daarbij viel het op dat zeer veel leden de moeite hadden genomen om elkaar een gezond en sportief jaar toe te wensen. Ook burgemeester van de Weerd en wethouder van der Maas waren aanwezig, evenals de twee ereleden Han van Burken en Jan Pluim.

Eric Kroes

De uitbreiding van de parkeergelegenheid voor de drie sportverenigingen onder aanvoering van de Gemeente Nunspeet staat voor dit jaar gepland. Wat ook een actueel punt is op dit moment, is het gebruik van de smartphone door jeugd in kleedkamers. Voorzitter Hulleman volgt met zijn bestuur hiermee duidelijk de richtlijn van de KNVB om misbruik van ongewenste foto's en video's tegen te gaan. Deze heeft gesteld dat voetballende jeugdleden hun smartphone moeten inleveren als deze de kleedkamer betreden.

SUPERVERLOTING Een sportvereniging kan altijd geld gebruiken en daarom heeft het bestuur voor aankomend jaar een superverloting op touw gezet. Er worden duizend loten van honderd euro verkocht, eerst bij voorinschrijving. Naast de vele mooie prijzen is de hoofdprijs maar liefst 10.000 euro. Erik Hulleman vermeldde dat de verloting doorgang kan vinden bij zeshonderd verkochte loten. De opbrengst komt als eerste ten goede aan een 'pannaveld' voor de jeugd.

TOPSCOORDERS Een vast onderdeel van de nieuwjaarsreceptie zijn de clubtopscoorders van het afgelopen seizoen. Jaap van de Steeg van Elspeet 3 mocht de beker voor de derde plaats in ontvangst nemen met 15 doelpunten. Met 19 doelpunten werd Colin Pluim een zeer goede tweede achter Niels van de Steeg, die in het eerste seizoen in Elspeet 1 maar liefst 21 doelpunten wist te maken.

Het aflopende contract met hoofdtrainer Jan de Ruiter is door het bestuur met één seizoen verlengd. Ook de contracten met Martin Kieft voor Elspeet 2 en de A-juniorentrainer Henk van den Hoorn werden verlengd.

JUBILARISSEN Jaap Hofman werd aan het einde van de nieuwjaarstoespraak samen met de andere jubilarissen gehuldigd. Wat velen niet weten is dat Hofman van oorsprong uit Vierhouten komt. Hofman: ,,Op 11-jarige leeftijd mocht ik mee met mijn broer Jan die al bij ESV voetbalde. Dan fietsten we naar het toenmalige voetbalveld aan de Apeldoornseweg." Dat grensde toen aan het Doopsgezinde Broederschapshuis (tegenwoordig Mennorode). Een groot zandveld met aan de randen heide vormde het speelveld. De talentvolle dribbelaar langs de zijlijn, die Hofman was, bleef in zijn jongere jaren niet onopgemerkt en daardoor kon hij het tot in het eerste elftal schoppen. Hofman: ,,Ik heb ongeveer tien jaar lang bij Elspeet 1 gespeeld. En vooral tegen Prins Bernhard mooie tijden meegemaakt! Dat waren echte derby's die altijd op scherp stonden."

Na zijn actieve voetbaltijd bleef Hofman als vrijwilliger actief. Zo was hij diverse jaren jeugdleider en ook als hoofd accommodatiezaken verzorgde Hofman enkele jaren het onderhoud van het sportpark 'op de heide': ,,Ik kom nog met veel plezier kijken, maar tegenwoordig is het shantykoor mijn nieuwe hobby!"