• Doelman van Vierhouten'82, Joey Visch, is precies op tijd uit zijn doel om de inzet van Mark Spijkerboer onschadelijk te maken.

    Eric Kroes

Kampioenschap nog steeds binnen bereik voor Elspeet

ELSPEET/VIERHOUTEN Opnieuw een derby in klasse 4B en opnieuw een uitslag die vooraf niet was voorzien maar wel de verhoudingen in het veld weergaven. Vierhouten'82 had geen belang meer en kon vrijuit voetballen tegen buurman vv Elspeet die nog steeds meedoet om de titel in deze competitie. Dit bleek genoeg om Vierhouten'82 zonder stress de weide vol met kunstgras in te sturen en het vv Elspeet zo moeilijk mogelijk te maken. Desondanks ging Elspeet met drie punten aan de haal.

Eric Kroes

Trainer Jan den Herder van Vierhouten'82 baalde van het verlies ondanks dat zijn elftal zich kranig had verweerd. Bovendien zag Vierhouten een doelpunt afgekeurd en moest het laatste kwartier met tien man verder na een dubbele gele kaart voor Melvin den Herder wegens opmerkingen aan het adres van scheidsrechter Bos. Den Herder: ,,Onze speelwijze is zo afgestemd op ons elftal dat wij iedere tegenstander het moeilijk kunnen maken. Ook tegen Elspeet is weer eens gebleken dat wij steeds meer vertrouwen krijgen zolang de tegenstander niet scoort. Ondanks de man minder situatie bleef mijn elftal geloven in een goed resultaat. De treffer die in de laatste minuut werd afgekeurd was een terechte beloning geweest maar zo mocht het niet eindigen."

Trainer van Elspeet, Jan de Ruiter zag zijn elftal buiten de eerste 25 minuten om zeer slecht acteren en steeds verder wegzakken. De diverse blessuregevallen wilde De Ruiter zeker niet als argument gebruiken. Want op het trainingsveld is van een vormcrisis of spanningen niets te merken. Bovendien was Jan de Ruiter tevreden met het feit dat de eerste doelstelling werd behaald. De nacompetitie is een feit en zelfs het kampioenschap is nog binnen bereik. Elspeet staat met nog één wedstrijd te spelen gelijk met vv Hulshorst en een punt achter op sv Otterlo.

Het veelal door blessure- en absentiegevallen geplaagde Vierhouten'82 was eindelijk eens redelijk compleet in het treffen met vv Elspeet. Toch was in het begin van het duel Elspeet dat vergat om de score te openen. Robin van den Broek kreeg hiervoor drie duidelijke kansen maar geluk in de afronding ontbrak. Vierhouten'82 plaatste via counters en uit spelhervattingen ook diverse malen gevaar. Doelman Herald Hop moest driemaal goed aan de bak om Elspeet voor een achterstand te behoeden. Inzetten van Stéfan Bouw en Gerben Tissingh hadden de voorsprong moeten betekenen. Na de pauze wilde Elspeet het initiatief behouden maar de kansen die het openingsdoelpunt hadden kunnen betekenen werden om zeep geholpen waarmee de wanhoop toenam.

Op het moment dat Elspeet begon te beseffen dat het een moeilijke middag zou worden kregen ze hulp uit onverwachte hoek. Een diepe bal richting Colin Pluim werd door aanvoerder Ruben Beelen afgeschermd. Echter doelman Joey Visch en Ruben Beelen vergaten beiden om te praten tegen elkaar en ook om de bal weg te schieten. De botsing die volgde was desastreus voor Vierhouten'82. Colin Pluim kon eenvoudig de bal in het net schieten, 0-1. Vierhouten kwam nog bijna gelijk maar wegens handsbal werd een treffer afgekeurd.