• Op de achtergrond loopt Jasper Kok juichend weg na zijn doelpunt tegen Wondanseck.

    Eric Kroes

Nacompetitie Elspeet lonkt na 5-0 winst

ELSPEET De spelers van Elspeet 1 hadden ook geen moeite met rode lantaarndrager Wodanseck. Het klasseverschil tussen beide elftallen bleek net zo groot als de stand op de ranglijst. Elspeet won dan ook met degelijk voetbal overtuigend van Wodanseck.

Eric Kroes

Bij Elspeet kende de selectie onder leiding van trainer Martin Kieft geen blessures. Hierdoor ontstond een luxe probleem om de juiste keuze te maken voor het basiselftal. Kieft: ,,We gaan het met ons allen doen dus zullen we per wedstrijd bekijken wat ons het beste lijkt."

Zaterdag was de opstelling ruim voldoende om Wodanseck te bestrijden en te verslaan met ruime cijfers. Jammer voor het publiek was wel dat het wedstrijdniveau steeds verder wegzakte.

Wodanseck was zeker niet opgewassen tegen Elspeet en had een oudje opgesteld in het doel. De 55-jarige Bert Logtenberg verdedigde het doel van Wodanseck omdat niets anders voor handen was. Het was tegelijk ook een teken aan de wand dat deze routenier ook in de eerste helft de uitblinker was bij Wodanseck. Logtenberg hield diverse kansen van Elspeet om zeep met een paar goede reddingen waar ook zomaar een doelpunt had kunnen vallen.

MAGER De 2-0 ruststand was dan ook een magere afspiegeling van het werkelijke spelbeeld. Wodanseck schoot in de eerste helft niet eenmaal gericht op doel. Elspeet maakte de eerste goal na 14 minuten door een duikkopbal van spits Chiel Dijkgraaf, op aangeven van Werner Pluim. Tien minuten later wist Jasper Kok de rommelige situatie het best in te schatten door de bal vrij te maken en 2-0 te scoren.

PERIODETITEL In de tweede helft maakte Wessel Pluim voor Elspeet vrij snel de allesbeslissende 3-0. Invallers, Emiel Goud en Colin Pluim beslisten daarna de eindstand door een doelpunt te scoren op 5-0. Voor Elspeet is de laatste periodetitel binnen bereik zolang het maar blijft winnen. ook het verlies van Prins Bernhard bij VEVO bracht Elspeet nog dichterbij een periodetitel. Met nog drie wedstrijden te gaan staat de rechtstreekse concurrentie (VEVO) op drie punten afstand in de laatste periode.

Elspeet speelt zaterdag uit bij EZC'84 en kan daar opnieuw een goede stap maken in de richting van de derde periode, aanvang 14.30 uur.