• Eric Kroes

Nacompetitie komt dichterbij voor Prins Bernhard

UDDEL De voetballers van Prins Bernhard hebben in de competitiestrijd van klasse 4B geen averij opgelopen tegen het onderaan bungelende Wodanseck uit Wolfheze. Trainer Raimond Vos had zijn mannen opdracht gegeven om vol druk te geven tegen Wodanseck en dat resulteerde in een duidelijke 5-1 winst, hoewel het niet zo gemakkelijk ging zoals de uitslag doet vermoeden.

Eric Kroes

De thuisclub wist in de eerste twintig minuten zeker vijf kansen te forceren. Alleen Michel Bronkhorst wist hieruit te scoren. Vos: ,,Na de voorsprong gingen we geen druk meer zetten en Wodanseck pakte haar favoriete spel op. Die gasten mochten zomaar door het middenveld heen voetballen zonder dat ze echt weerstand kregen."

GELIJKMAKER Net voor rust werd slap verdedigd waardoor de vrijgespeelde Niels Daems met een harde pegel PB doelman Mark van Asselt tot een redding dwong met de vuisten. De rebound was voor spits en aanvoerder van Wodanseck, Daan Meinen, die deze klus eenvoudig klaarde, 1-1. In de laatste aanval voor de theepauze maakte Michel Bronkhorst met een kluts bal toch nog 2-1. Doelman Bouwe Zwertbroek van Wodanseck haalde de bal net achter de doellijn vandaag maar scheidsrechter van 't Slot had dit juist gezien.

DRUK OPVOEREN Trainer Vos: ,,In de rust hebben we aangegeven dat we de druk weer moesten opvoeren om Wodanseck definitief de nekslag toe te brengen." Deze nekslag kwam pas in de 67e minuut nadat de vrijwel onzichtbare centrumspits van Prins Bernhard, Kevin van de Ridder, een voorzet bij de tweede paal mooi onder controle bracht. De centrumspits bracht hem naar zijn rechtervoet en krulde de bal prachtig over de doelman in de verre kruising. Daarna kreeg Prins Bernhard diverse kansen om de score veel verder uit te bouwen maar verzuimde dit. Uiteindleijk wisten de spelers van Prins Bernhard nog tweemaal het net te vinden. Eerst Dick van Rhee uit een prachtige aanval die nu wel goed werd uitgespeeld. Tien minuten voor tijd liet Michel Bronkhorst zijn derde treffer noteren.

Vos: ,,We hebben niet slecht gespeeld maar we waren te slordig in de eindpass en afronding, daarmee hielden we zelf Wodanseck nog lang in de wedstrijd."

foto Doelman Bouwe Zwertbroek kijkt naar de inzet van Michel Bronkhorst. Tot opluchting van de doelman gaat de bal op de lat  en weer terug het veld in.