• Michel Bronkhorst lijkt op weg naar nog een penalty, maar dit vond scheidsrechter Kok ook geen overtreding.

    Eric Kroes

Net geen winst voor Prins Bernhard

UDDEL De wedstrijd tussen Prins Bernhard en Harskamp is zaterdag geëindigd in een 2-2 gelijkspel en daar waren beide trainers niet gelukkig mee, want beide ploegen hebben de winst voor het grijpen gehad.

Eric Kroes

Prins Bernhard zette de gasten uit Harskamp meteen onder druk. Dit leverde voor de jonge centrumverdediger Martijn Koetsier twee goede scoringskansen op in de beginfase. De derde scoringsmogelijkheid voor Prins Bernhard was een strafschop. Die werd door Michel Bronkhorst gemist.

Daarna was het Harskamp dat de schroom van zich afgooide en aanvallend eindelijk iets terug kon doen. Maar een strafschop was ook niet aan Harskamp besteed. Jasper Jansen werd neergelegd en Evert van Essen nam de strafschop die doelman Evert van Ginkel knap stopte. Zo leek de ruststand op 0-0 te staan, echter nam Evert van Essen in de blessuretijd al revanche op zichzelf door een steekbal diagonaal achter doelman van Ginkel te schieten. Assistent trainer van Prins Bernhard, Remco van de Kamp baalde dan ook zichtbaar op weg naar de theepauze. Van de Kamp nam de honneurs waar voor wegens familieomstandigheden afwezige Raimond Vos. Van de Kamp: ,,Ja, het is balen als je zo kort voor rust op achterstand komt."

De tweede helft werd net als de eerste helft goed ingezet door Prins Bernhard met echter één groot verschil want de thuisclub scoorde nu wel. Tweemaal via mooie steekpasses, eerst Michel Bronkhorst en nog geen tien minuten later nog een keer door Freek Ruitenberg. Dat daarna Harskamp nog terug kon komen had niemand verwacht maar een Duitse mentaliteit heeft Harskamp in de 88e minuut via Aldo van Norel nog terug zien komen, 2-2.

Remco van de Kamp had nadien wel een simpele verklaring: ,,We hebben zelf meer dan genoeg kansen gehad om de wedstrijd voortijdig te beslissen en dat hebben we nagelaten. Dan zit zo frommeldoelpunt er tot de laatste minuut erin." Scheidsrechter Kok speelde hierin ook een niet onbelangrijke rol door doelman Van Ginkel niet in bescherming te nemen binnen zijn vijfmetergebied. Hierdoor werd de 2-2 mogelijk en werd Dick van Rhee ook nog eens (wegens praten en een tweede gele kaart) het veld uitgestuurd.

Zaterdag speelt Prins Bernhard in Deventer bij IJsselstreek, 14.30 uur.