• De jonge doelman van Elspeet, Levi van de Steeg, heeft de bal net genoeg geraakt om een doelpunt te voorkomen.

    Eric Kroes

Nog geen degradatie voor Elspeet

ELSPEET De Elspeetse voetballers wisten vooraf dat verlies hoogstwaarschijnlijk degradatie zou opleveren. Dus vocht Elspeet in de thuiswedstrijd tegen het hoog geklasseerde Batavia uit Lelystad voor wat het waard was. De ontknoping werd een werkelijke thriller waardoor Elspeet nog steeds kan gaan voor lijfsbehoud in de 3e klasse B.

Eric Kroes

Batavia voetbalde vanaf het begin vrijuit en kreeg ook de eerste kans om de score te openen. Spits Aimane Ahariz wist de 16-jarige doelman van Elspeet, Levi van de Steeg, niet te verschalken. Elspeet had het lastig, maar kreeg ook twee dotten van kansen via eerst Mark Spijkerboer en niet veel later via Wessel Pluim, die wel op doel wist te schieten maar doelman Ben Stam met een reflex redding zag brengen. Batavia wist daarna nog driemaal gevaarlijk te worden maar doelman Levi van de Steeg bleef zeer attent. Elspeet trainer Jan de Ruiter: ,,We weten toch kansen te scheppen maar de afronding is niet voldoende. In de tweede helft kwamen we meer aan voetballen toe maar wel op achterstand door slecht verdedigen uit een standaardsituatie."

Kevin Olaria kopte vervolgens geheel vrij de 0-1 in. Elspeet leek te bezwijken onder de druk. Batavia combineerde naar hartenlust en Elspeet liep er achteraan. Jan de Ruiter moest risico nemen en liet Ryan Schouten invallen. Net na de invalbeurt wist Elspeet te scoren na een goede actie van Mark Spijkerboer. Niels van de Steeg was het eindstation die in tweede instantie wist te scoren. Met Ryan Schouten als extra spits ging Elspeet op jacht naar meer. Batavia werd steeds verder achteruit gedrongen en Elspeet ging vol voor de overwinning.

Met nog 6 minuten op de klok speelde Michel Kok zich op de linkerflank zich vrij en zijn pass was precies op maat voor Ryan Schouten. Deze bedacht zich geen moment en volleerde met de rechtervoet de bal diagonaal langs doelman Stam in de linker bovenhoek.

Jan de Ruiter: ,,We hebben laten zien dat we karakter hebben want anders kom je niet meer terug in de wedstrijd. Maar we zijn er nog lang niet want we staan nog steeds onderaan met twee punten achterstand. Zaterdag, uit, tegen Otterlo zullen we weer volle bak moeten spelen en afwachten wat de concurrentie doet maar deze hebben we uit het vuur gesleept en daarvoor verdienen de spelers een dik compliment."