• Hulshorst en Elspeet speelden zaterdag met 0-0 gelijk in de gemeentelijke derby.

    Eddy Bossenbroek

Nunspeetse derby verdiende geen winnaar

ELSPEET Ze moeten er in Amsterdam en Rotterdam maar begrip voor hebben dat de gemeentelijke derby tussen Hulshorst en Elspeet de supporters wat nader aan het hart lag. Met de remise kon iedereen leven. Geen bloedeloze 0-0, want er gebeurde genoeg. Voor rust had Elspeet de beste mogelijkheden, na rust trok Hulshorst het spel naar zich toe.

De mare ging dat de Rijdende Rechter het duel zou leiden. Het moest uiteraard op het conto van de eerste april worden geschreven. Die had het overigens nooit beter kunnen doen dan arbiter Van Beek. Hij voelde het goed aan, floot alleen wanneer dat nodig was en had slechts één gele kaart nodig om alles binnen de perken te houden. Elspeet verraste met drie spitsen, wat Hulshorst in verwarring bracht. De boomlange a-junior Niels van der Steeg, die zich in korte tijd tot clubtopscorer ontwikkelde, schoot voorlang, de voor Wessel Pluim ingevallen Jordi van der Zande verscheen in scoringspositie, Van der Steeg miste nog een keer het doel op een haar na. ,,En de mooiste kans kreeg ik zelf in de slotfase. Ik kwam niet goed met mijn passen uit om een sublieme aanval met het beslissende tikje af te ronden", gaf aanvoerder Colim Pluim aan.

Niet dat Hulshorst droog stond. Een gave combinatie tussen Erik van Duinen en Krijn Eckhardt hield bijvoorbeeld dreiging in. Opvallend het gebrek aan scherpte bij Ronald Jansen die sinds hij zijn vertrek naar Hierden aankondigde nog niet een keer het net kon vinden. ,,Het ging allemaal te tam. Na rust hebben we alle schroom van ons afgeworpen, druk gezet en kansen gecreëerd."

Hulshorst-captain Ruben Bets zag tot zijn leedwezen dat ook die dadendrang geen rendement opleverde. Daarbij moet gezegd dat beide keepers, Thijs Menges in de eerste helft en Herald Top daarna, prima reddingen verrichten. In het laatste kwartier zat Elspeet er door. Hulshorst kon dit keer het vaker vertoonde kunstje van een treffer op de valreep niet waar maken. De Elspeetse verdediging gaf niets weg en Melle van der Salm ontbrak deze middag. ,,Het liep de laatste weken wat minder bij ons. We scoorden daarvoor gemakkelijk. Het is hoopgevend dat we de nul hebben gehouden. Iedereen mag ons de te kloppen ploeg noemen. Voorlopig moeten we het eerst nog maar eens waarmaken", toonde Bets zich een realist. Zijn collega Pluim wees naar de breed lachende selectie van Otterlo die het duel met argusogen volgde. ,,Zij zijn vandaag de winnaars en kunnen tot op één punt komen.Daar moeten we komende zaterdag een stokje voor steken wanneer ze bij ons op bezoek komen."

Voor Elspeet loert het gevaar van een (te) smalle selectie. Hulshorst heeft ogenschijnlijk een iets makkelijker programma. ,,Voor wat het waard is", sluit Bets af.