• Het team van trainer Jan de Ruiter heeft moeite zich staande te houden in de 3e klasse.

Onthutsende nederlaag voor Elspeet

TEUGE/ELSPEET Voor vv Elspeet is het puntloze seizoen in klasse 3B nog steeds een drama in het klein. Ook op bezoek in Teuge bracht niet het eerste punt voor het elftal van trainer Jan de Ruiter. Een 0-1 tussenstand in het voordeel van Elspeet tijdens de rust gaf de spelers de nodige moed. In de tweede helft ging het echter mis in een tijdsbestek van achttien minuten en Elspeet werd met een onthutsende nederlaag naar huis gestuurd: 5-1.

Eric Kroes

Het vlaggenschip van vv Elspeet kan in de 3e klasse niet brengen wat er wordt verwacht van een team dat wil overleven. Trainer Jan de Ruiter ziet dat zijn elftal het vreselijk moeilijk heeft om zich staande te houden. Daarom laat hij Elspeet zo compact mogelijk spelen. Echter de spelers moeten het doen en deze lieten ook zaterdag in Teuge zien dat het niveau voor spelers te hoog gegrepen lijkt. Simpele zaken als een bal afschermen, aanspeelbaar zijn en vooral duels winnen is, onder druk, niet aan Elspeet besteed. Teuge begon met een stormloop van aanvallen over de vleugels met de twee snelle en behendige buitenspelers. Telkens was de aanvoerder van Teuge, Jasper van Oorspronk, in het spel de dirigent. Elspeet wankelde vanaf het begin, maar hield dapper stand.

VOORSPRONG De spelers van Elspeet kwamen bijna niet in het zestienmetergebied van Teuge. Toch nam Elspeet zeer verrassend een voorsprong met een ingooi die Robin Smink promoveerde tot een voorzet die uitstekend door Colin Pluim werd binnengekopt, 0-1. Elspeet zag daarna Teuge nog meer aanvallen, maar ook vreselijk veel en mooie scoringsmogelijkheden missen door gepruts of reddingen van doelman Herald Hop. En werd Hop eens gepasseerd dan hielpen zijn verdedigers, tot tweemaal toe in de eerste helft, de bal van de lijn houden. De theepauze kwam voor Elspeet als geroepen.

BLAMAGE De tweede helft begon met een hoekschop voor Elspeet als eerste wapenfeit. De corner werd onschadelijk gemaakt en de afvallende bal werd door Jasper van Oorspronk vanaf zijn eigen zestienmetergebied op de snelle Frank Boers, die liep zijn tegenstander eruit en zijn afronding was perfect, met een doelpunt via binnenkant paal in de verre hoek, 1-1.

Elspeet was nog niet eens bekomen van de schrik of ook een tweede treffer vloog erin na een kortgenomen hoekschop waarna Rick Smeets de voorsprong liet noteren via een kopbal. Smeets was meteen ook helemaal los en waar Elspeet een spaarzame aanval kon produceren wist Teuge een counter te plaatsen. Elspeet vergat eerst de bal te ruimen en daarna ook nog eens om de aanval via een kleine overtreding stil te leggen. Rick Smeets tekende zijn tweede aan op aangeven van Oorspronk. Elspeet werd totaal overlopen en binnen twintig minuten scoorde Teuge haar vierde en vijfde treffer. Jan de Ruiter was hevig teleurgesteld, vooral omdat Elspeet zich in twintig minuten liet afslachten, zonder echt weerstand te geven middels duels en overtredingen. Ruben Wientjes voerde tien minuten voor tijd de score nog verder op.

Elspeet krijgt zaterdag koploper Vios Vaassen op bezoek, aanvang 15.00 uur.