• Wesley Doppenberg raakt opnieuw met zijn kopbal de paal voor Veluwse Boys.

    Eric Kroes

Paal staat winst Veluwse Boys in de weg

GARDEREN De eerste thuiswedstrijd voor Veluwse Boys was tegen het vorig seizoen gedegradeerde EFC'58 uit Ermelo. De weersomstandigheden waren niet best maar Veluwse Boys trok zich van niets en niemand wat aan. Het recept van de tegenstander vroeg onder druk zetten werkte bijzonder goed en bracht voor de regen trotserende toeschouwers toch een aantrekkelijke wedstrijd. Hoewel het net iets te lange gras op het anders zo goed onderhouden sportpark De Westeneng in Garderen soms een struikelblok was bracht het ook extra kijkplezier met soms kolderieke situaties.

Eric Kroes

Het strijdplan van Veluwse Boys was van het begin af wel duidelijk en dat was EFC'58 zo snel mogelijk vastzetten op eigen helft. Hiermee werd EFC gedwongen om risico in de opbouw te nemen of met lange ballen naar de voorwaartsen dit risico te omzeilen.

WERKEN Die tactiek kon trainer van Veluwse Boys, Hans Nijhuis, ook wel bevestigen. Nijhuis: ,,We hadden vorige week EFC zien spelen en Prins Bernhard gebruikte dezelfde tactiek. Het kost natuurlijk veel kracht maar het heeft ons veel gebracht. Jammer dat we driemaal de paal raken in de eerste helft en nog twee zeer grote kansen missen anders staan we met de rust zeker met 3 of 4 doelpunten voor."

VOORSPRONG Wesley Doppenberg zorgde na een steekbal van Jurgen Hoegen na een kwartier speeltijd voor de verdiende voorsprong. Veluwse Boys drukte door en uit een hoekschop kopte Jordy Doppenberg op de paal. Wesley Doppenberg werd gelanceerd en miste op een haar na de 2-0. Terwijl iedereen zat te wachten op een grotere voorsprong kreeg EFC'58 een cadeautje middels een te korte terugspeel bal. Andrew Schuur lette goed op en Romin Ahmadi pakte het cadeautje uit, 1-1.

Veluwse Boys ging onverschrokken door maar twee kopballen uit hoekschoppen verdwenen net naast het doel en Wesley Doppenberg raakte opnieuw de paal uit een goed genomen vrije trap.

In de tweede helft ging Veluwse Boys door op dezelfde manier. EFC bleef hierdoor onder de maat en kon pas in het laatste half uur wat meer uitrichten in aanvallende zin. Dat kwamt met name omdat bij Veluwse Boys de batterij steeds verder leeg raakte.

De beste kans van Veluwse Boys belandde opnieuw op de paal via Wilgert Kok. Bijna zou EFC de punten nog stelen maar de afgekeurde treffer bracht de eindstand op 1-1.

Nijhuis tot slot: ,,Heb mijn spelers net in de kleedkamer ook een groot compliment gegeven. Ben trots op het feit dat ze bijna 90 minuten lang druk naar voren hebben gegeven, want dat kost zoveel kracht. We hebben strijd geleverd en met passie gespeeld, zo zie ik het graag."