• Jasper Kok kopt de bal voor de lijn terug, echter de tweede inzet zal er alsnog ingaan voor Veluwezoom.

    Eric Kroes

Periodetitel is nog steeds haalbaar voor Elspeet

ELSPEET In de strijd om de titel in klasse 4B deed vv Elspeet al niet meer mee na een slechte seizoenstart. Echter een periodetitel behoorde wel tot de mogelijkheden en daarmee was Elspeet gebrand op een overwinning op koploper sc Veluwezoom uit Velp.

Eric Kroes

Veluwezoom was nog ongeslagen en hoe Elspeet ook haar best deed, het kon niet winnen en daarmee werd Veluwezoom gelijk ook kampioen na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Van der Elst die met 4 strafschoppen de score liet opvoeren naar maar liefst 9 doelpunten. Veluwezoom ging vanaf de aftrap in de aanval en Elspeet werd behoorlijk onder druk gezet door de aspirant kampioen uit Velp. De eerste drie mogelijkheden waren dan ook voor de gasten. Shiwan Hamdaziz had zijn vizier nog niet op scherp en doelman Herald Hop wist ook handelend op te treden in deze beginfase. Elspeets eerste goede aanval was een counter uit het boekje waarbij Wessel Pluim de snelle Emiel Goud perfect bediende. Goud lobde mooi over de uitkomende doelman van Veluwezoom, Thomas Haans, de 1-0 in het netje.

Veluwezoom benutte vervlogens twee strafschoppen en kwam weer op kampioenskoers. Na rust begon het spektakel past echt met vier treffers in 10 minuten tijd wat de stand op 3-4 bracht. Veluwezoom liet daarna zien dat zij de ware kampioen waren en dat hun aanvoerder, Shiwan Hamdaziz, eigenlijk niet thuishoort in deze 4e klasse. Met nog twee doelpunten in de laatste tien minuten schoot deze klasse spits de vijfde en zesde treffer op het scorebord, 3-6. Veluwezoom had haar feestje veiliggesteld en uitstekend leidende scheidsrechter Van der Elst floot vervolgens af. Veluwezoom kampioen en Elspeet bleef in de race voor de laatste periode omdat VEVO verloor van vv Oene. Trainer Martin Kieft: ,,We hebben Veluwezoom niet omver kunnen spelen maar daar zijn ze ook net iets te goed voor. Verder hebben we het nog steeds in eigen hand om de nacompetitie te halen. Barneveld uit, om 14.30 uur! Dat is ons eerste doel en daarna kijken we verder."

In de laatste minuut viel nog een rode kaart voor Elspeter Chiel Dijkgraaf, hij liet zijn frustraties gaan en 'sabelde' een Veluwezoom speler neer zonder de bal te spelen. Doelpunten: Elspeet: Emiel Goud, Colin Pluim 2. Veluwezoom: Rifat Bugdayci 2, Rachid Harrak Gharafi, Shiwan Hamdaziz 3.