• Eric Kroes

Plus van der Horst Bosloop geslaagd

ELSPEET Het actiecomité van Tennisvereniging Elspeet organiseerde afgelopen zaterdag een nieuw hardloop event met de naam: Plus Van der Horst Bosloop. In samenwerking met sponsor Plus van der Horst werd deze recreatieve loopwedstrijd een zeer geslaagd evenement. De organisatie had drie routes uitgezet van 5, 7 en 10 kilometer.

Eric Kroes

Het parcours was extra zwaar door de regen, maar dat was geen probleem voor de deelnemers. Als eerste startte de Kidsrun van 1 km waar twintig kinderen aan deelnamen. De kinderen werden aangemoedigd door de vele vrijwilligers en ouders. Het was Bas Dijkgraaf die als eerste over de finish kwam, gevolgd door Jarno Dijkgraaf en Hidde van der Horst.

Bij de 5 kilometer was het Frans van Heerdt uit Ederveen die als eerste de finish bereikte in een tijd van 21.46. De eerste dame was Jantine Kraai uit Garderen in een tijd van 26.18. Het parcours werd door opgeleide verkeersregelaars keurig beveiligd. Zij creëerden bijvoorbeeld een veilige en soepele oversteek bij een openbare weg.

De 7 kilometer werd gewonnen door Maurice van Asselt uit Elspeet bij de heren in een tijd van 39.25. De Elspeetse Elma van de Zande was de eerste vrouw die over de finish kwam in 42.18.

De 10 kilometer is gewonnen door Johan Pul uit Elspeet in een tijd 41.40. Wendy Mulder uit Nunspeet kwam als eerste vrouw over de finish in 47.54.

COMPLIMENTEN De leden van het actiecomité waren na afloop tevreden over het verloop van deze bosloop. Zij kregen vele complimenten over het mooie parcours dat zoveel als mogelijk over onverharde wegen en paden liep. Zo waren zelfs diverse Elspeetse deelnemers verrast over de mooie omgeving. Het actiecomité zal dan ook na de evaluatie van deze bosloop gaan beslissen hoe nu verder. Hoewel deze bosloop nog geen honderden deelnemers trok was de animo zeer behoorlijk en dat geeft het actiecomité zeker het vertrouwen om volgend jaar weer deze bosloop te organiseren.

foto De eerste editie van de Plus Van der Horst bosloop is zeker geslaagd te noemen.