• Reinier Kok, aanvoerder Veluwse Boys, heeft ook deze situatie onder controle. De aanvoerder maakt de stap naar hoofdklasser SDC in Putten.

    Eric Kroes

Prins Bernhard en Veluwse Boys in evenwicht

UDDEL/GARDEREN Bij het woord derby wordt over het algemeen gedacht aan aan een strijd tussen rivalen die beiden niet van ophouden weten. De derby tussen Prins Bernhard en De Veluwse Boys werd op zich wel een gevecht maar echt boeien kon het niet. De wedstrijd werd uiteindelijk afgesloten met 1-1.

Eric Kroes

Vooral in de eerste helft viel het op dat Prins Bernhard beducht was voor de kracht van de buurman uit Garderen. Veluwse Boys mocht het spel maken en Prins Bernhard speelde met veel mensen achter de bal. Prins Bernhard kon dan ook weinig kansen creëren.

Doelman Evert van Ginkel wist een paar hoge ballen goed te plukken en hield daarmee de nul voor de thuisclub eenvoudig overeind. Scheidsrechter De Bruin nam een paar maal curieuze beslissingen. Spelers konden veel uitdelen en incasseren zonder dat de leidsman floot. Daar moesten beide elftallen behoorlijk aan wennen maar het kwam de wedstrijd wel ten goede.

In de 25e minuut werd Rens Mulderij, door Jan Bronkhorst, binnen de lijnen van het 16-meter gebied omver gekegeld. Ook nu liet de leidsman gewoon doorspelen hoewel dit een echte strafschop leek.

VERRASSEND Prins Bernhard kwam goed uit de startblokken en de eerste corner na rust leverde een goede kop kans op voor verdediger Kevin Jansen. Jansen liet deze kans niet onbenut en kopte krachtig raak, 1-0. Een verrassende voorsprong tegen de veldverhoudingen in maar de gelijkmaker liet niet lang op zich wachten. Na een paar mislukte aanvallen kwam de gelijkmaker op naam van Rens Mulderij die een combinatie tussen Steven Pott en Wilgert Kok op waarde wist te schatten, 1-1.

KOK NAAR SDCP Reinier Kok heeft afgelopen week overeenstemming bereikt met de Technische Commissie van SDC Putten om volgend seizoen de Puttense gelederen te komen versterken. Reinier Kok is al vele jaren één van de sterkhouders van Veluwse Boys. De scouts van SDCP hebben Kok een aantal malen bekeken en zijn er van overtuigd dat hij de potentie heeft om in de hoofdklasse te kunnen spelen.

Zaterdag speelt Prins Bernhard thuis, 14,30 uur tegen DVV. Veluwse Boys - De Paasberg, 14.30 uur.