• Arjen Koetsier, aanvoerder Prins Bernhard, maakte afgelopen zaterdag zijn 25e treffer in competitieverband. (Archieffoto)

    Eric Kroes

Prins Bernhard komt niet verder dan gelijkspel

UDDEL In een echt voetbalgevecht heeft SV Harskamp alles gegeven om een punt weg te slepen van het sportpark De Zandsteeg in Uddel. De gastheer Prins Bernhard deed er alles aan om de overwinning eruit te slepen. Zelfs met een vierde spits wilde het maar niet lukken om Harskamp opnieuw op een nederlaag te trakteren.

Eric Kroes

Prins Bernhard kon tegen de rode lantaarndrager SV Harskamp een mooi beetje zelfvertrouwen tanken en op dreef komen voor de aankomende drie topwedstrijden. Het puntloze Harskamp kwam in Uddel met een vijf mans verdediging, vier middenvelders en een spits in het veld. Prins Bernhard trainer Remco van de Kamp: ,,Ze wilden koste wat het kost een punt halen en dat kan ik goed begrijpen dat je de boel dichtspijkert. Het was aan ons om het spel te maken en dat hebben we ook geprobeerd maar dat ging niet altijd even goed en snel." Harskamp trainer Bob Jansen opgelucht was daarentegen erg blij met het gelijkspel: ,,Het eerste schaap of te wel punt is over de dam. Bij het op de vierde plaats staande Prins Bernard (Uddel) een 1-1 gelijkspel behaald." De geplaagde trainer vond het een collectieve teamprestatie.

HALF UUR Vanaf het begin mocht Prins Bernhard het heft in handen te nemen en het duurde dan ook niet lang of de eerste mogelijkheden dienden zich aan. Pas na een half uur viel de eerste treffer voor de thuisclub. Arjen Koetsier stuurde met zijn voet de bal vanaf ruim 20 meter naar de linker bovenhoek waarbij doelman Detmar Hardeman kansloos was. Na de bevrijdende treffer zocht Prins Bernhard gelijk naar een tweede treffer maar deze viel niet meer voor de theepauze.

Ook in de tweede helft hield Harskamp de defensief ingestelde stellingen vast. Hopend op een klein kansje dat in elke wedstrijd komt. Waar het in de eerste helft soms net niet was voor Harskamp kwam in de tweede helft toch de gelijkmaker. Een snel genomen ingooi via Luc Riezebos kwam de bal bij Joel Hendriks die niet faalde: 1-1 in de 55e minuut. Prins Bernhard probeerde daarna vooral via de flanken om Harskamp onder druk te houden maar de treffer bleef uit. Remco van de Kamp bracht zelfs een vierde spits in het veld, ook dat mocht niet baten. De grootste kans op een thuisoverwinning werd verijdeld door Harskamp doelman Hardeman die een trefzekere inzet vanaf 2 meter uit zijn doel hield. Zo behaalde Harskamp een zwaar bevochten eerste punt in deze competitie en stelde Prins Bernhard enigszins teleur.

Voor Prins Bernhard komt nu eerst de derby met Veluwse Boys, aanvang 14.30 uur in Garderen op de Westeneng. Daarna nog koploper OVC'85, DVOV en Fortissimo als goede tegenstanders.