• Eric Kroes

Prins Bernhard mag handen dichtknijpen met een gelijkspel

UDDEL\VIERHOUTEN De derby tussen Prins Bernhard en Vierhouten'82 werd een klassieke burenruzie. Waar het voetbal niet altijd even goed is, soms ronduit slecht, waar de strijd altijd aanwezig is en waar verrassingen altijd op de loer liggen. Het duel eindigde in een gelijkspel maar Prins Bernhard mocht zich zeker niet ongelukkig voelen, want Vierhouten'82 kreeg vele kansen om de winst te pakken. Alleen doelman Mark van Asselt was de grote sta-in-de-weg voor Vierhouten'82 en hield zijn Prins Bernhard op de been.

Eric Kroes

In drie opeenvolgende wedstrijddagen zijn de derby's tussen Elspeet, Uddel en Vierhouten gespeeld. Vierhouten'82 kwam met slechts 1 punt als slechtste uit deze burenruzies. Echter gezien het spelbeeld over alle wedstrijden had het wellicht het recht op net zoveel punten als Elspeet en Prins Bernhard. Zo zie je maar weer dat een uitslag zeker niet altijd de juiste weergave is van de krachtsverhoudingen in het veld.

MATIG BEGIN De wedstrijd in Uddel op sportpark De Zandsteeg begon matig door beide teams, aftastend en weinig risico waren de ingrediënten tijdens het eerste kwartier. Daarna wist Prins Bernhard alleen met counters dreigend te worden. Vooral gokkend op de snelheid van Michel Bronkhorst die zijn vizier deze middag niet op scherp had. Vierhouten'82 speelde onbevangen en soms een beetje naïef. Vierhouten'82 trainer Jan den Herder: ,,Soms worden we gedwongen om met diverse spelers van 16 en 17 jaar te beginnen. We hebben een erg smalle selectie en dan maken we de keuze voor jonge gasten. Maar ook dat kan soms verkeerd uitpakken. Vandaag hadden we Melvin den Herder op het middenveld gezet om deze drie jongen gasten wat te begeleiden en sturing te geven. Dat pakte goed uit en deze drie jonge gasten hebben naar behoren gepresteerd. Zo wordt ons elftal steeds sterker en kunnen we ons beter wapenen tegen alle tegenstanders."

JONGENS VAN 16 EN 17 Die drie jonge gasten waren verdeeld in de drie linies en daarmee viel het op het eerste gezicht niet echt op. De 17 jarige Arno Krol speelde in de voorhoede niet uitmuntend maar weet wel wat zijn sterke punten zijn. Nadat Krol moegestreden het veld verliet kwam zijn even oude vervanger, Jermain Pereira, in het veld die net zo onbevangen als Krol probeerde te spelen en zeker ook even hard wilde werken. De tweede jongeling, Joris Smit, stond op de rechtsbackpositie en had een lastige middag maar kwam steeds beter in de wedstrijd nadat Jeroen of Michel Bronkhorst in beginfase een paar maal te slim af waren.

De derde tiener, Jesper den Herder, op het veld was tevens ook een van de betere spelers aan de kant van Vierhouten'82. De broer van Melvin en de zoon van trainer Jan den Herder speelde vooral gedegen en onbezonnen. Technisch vaardig waardoor zijn mindere fysieke kwaliteiten goed verborgen bleven. Niet dat hij klein en tenger is maar wel vanwege zijn lichaam dat nog niet volgroeid is. Na zijn eerdere basisplaatsen in de competitie wist Jesper den Herder afgelopen zaterdag ook de gelijkmaker voor zijn rekening te nemen. En dat zijn schot prachtig diagonaal in de bovenhoek achter de doelman Mark van Asselt verdween was zeker zuur voor de beste speler aan de kant van Prins Bernhard. Jesper den Herder genoot zeker van zijn doelpunt maar bleef rustig. Eigenlijk baalde de jonge middenvelder dat ze ondanks het enorme veldoverwicht en nog meer doelrijpe kansen de drie punten niet werden meegenomen naar Vierhouten.

KANSEN Zeker zeven maal kon doelman Mark van Asselt uitstekend ingrijpen om een nederlaag te voorkomen. Prins Bernhard trainer Remco van de Kamp was dan ook uitstekend te spreken over zijn doelman, over zijn elftal een heel stuk minder. Remco van de Kamp: ,,We mogen onze handen dichtknijpen als je zo dramatisch speelt. Als Mark van Asselt niet zo goed keeperswerk laat zien als vandaag, dan verlies je met grote cijfers. Alleen Laurens Wajer kreeg in de tweede helft een flinke kans maar daarna hebben we niets meer laten zien in aanvallende zin. Daar ben ik best teleurgesteld over!"

De doelpunten in de wedstrijd vielen voor Prins Bernhard net voor rust nadat Vierhouten'82 dacht te kunnen scoren maar buitenspel werd gevlagd. In de commotie hierover scoorde Prins Bernhard via Jeroen Bronkhorst aan de andere kant na een mooie bal van Michel Bronkhorst. Na rust maakte Jesper den Herder in de 62e minuut gelijk. Hierna werd niet meer gescoord ondanks de vele mogelijkheden die Vierhouten'82 nog kreeg.

Programma 4C, 03-11-2018

EFC58-Prins Bernhard 14:30u

Elspeet-Noord Veluwe Boys 14:30u

Vierhouten82-WZC Wapenveld 15:00u

Programma 4B, 03-11-2018

Veluwse Boys-Wageningen 14:30u.