• Bij Prins Bernhard is de vorm van de eerste vijf wedstrijden verdwenen en dan komt het op vechtlust aan. Freek Ruitenberg, links, in duel dat hij niet lijkt te winnen.

    Wouter van Middendorp

Prins Bernhard uit vorm

UDDEL In klasse 4B kwam DVOV op bezoek in Uddel bij Prins Bernhard. Het andere 'oranje' uit deze competitie komt uit Velp en stond op een gedeelde 4e plaats. Prins Bernhard snakte naar een overwinning, na drie nederlagen op rij. De mannen uit Uddel konden DVOV, die in het blauw speelden, echter niet genoeg imponeren en liepen opnieuw tegen een nederlaag aan.

Eric Kroes

De wedstrijd werd in een winters decor gespeeld onder zeer koude omstandigheden. Met rijp aan de bomen en witte vorstplekken op het veld. In deze winterse sfeer werd de wedstrijd na tien minuten al opengebroken door de bezoekers uit Velp. Olaf Jonkman wist wel raad met zijn scoringskans, 0-1. Daarna verwachtte iedereen dat de thuisclub zou gaan aandringen, echter daar was geen sprake van. Prins Bernhard trainer Remco van de Kamp: ,,Ja, dat was teleurstellend voor het publiek, de staf en natuurlijk ook voor de spelers zelf. De vechtlust was er in de eerste helft totaal niet. Zeker als je niet in de wedstrijd zit moet je wel bereid zijn om strijd te leveren, anders kom je ook nooit in de wedstrijd."

Te veel spelers gaven echter niet thuis en dat leverde dan ook bijna geen scoringskansen op. Net voor rust uitte dat zich in een tweede treffer (Sebastiaan Jansen) voor DVOV.

In de rust hield Van de Kamp zijn elftal voor dat strijd wel het minste is dat geleverd mag worden. Zijn elftal pakte dat in de tweede helft een stuk beter op en gaf tenminste meer weerstand. Echter de derde treffer van DVOV, door Olaf Jonkman, viel al na vijf minuten speeltijd in de tweede helft en dat legde Prins Bernhard lam voor een goed eindresultaat. De enkele kleine kansjes werden niet benut door de thuisclub. DVOV voelde zich heer en meester met de 3-0 voorsprong en helemaal na een vierde treffer van DVOV in de zestigste minuut via Jarno Hilhorst. Het werd een troosteloze middag voor de spelers en technische staf van Prins Bernhard.

In de laatste wedstrijd van de competitie krijgt Prins Bernhard opnieuw een gevaarlijke tegenstander die in de top 3 staat, Fortissimo. Remco van de Kamp: ,,Fortissimo heeft een gevaarlijk aanvalstrio. Wij zullen de knop moeten omzetten en uit een ander vaatje tappen dan tegen DVOV. Ik weet dat we van deze clubs kunnen winnen, maar dan zullen we collectief moeten strijden." Zaterdag 9 december: Fortissimo - Prins Bernhard aanvang, 14.30 uur in Ede op sportpark de Hoekelumse Eng (Ede).