• Voor Oene was er geen doorkomen aan in Uddel tegen Prins Bernhard. Zelfs niet tijdens corners en vanuit dode spelmomenten.

    Eric Kroes

Prins Bernhard verrast koploper

UDDEL Het thuisspelende Prins Bernhard ontving koploper vv Oene op een zonnig sportpark De Zandsteeg. De belangen voor beide clubs waren duidelijk, want de verliezer zou weleens naast hun doel kunnen grijpen.

Eric Kroes

Voor Oene is dat het kampioenschap, want Veluwezoom zit al weken op het vinkentouw om de koppositie over te nemen. Prins Bernhard wil graag aan de nacompetitie deelnemen en heeft punten nodig om VEVO bij te benen en Elspeet voor te blijven in de race.

Prins Bernhard begon extra gedreven aan deze wedstrijd na tweemaal op rij te hebben verloren. Dit leverde al binnen tien minuten een tweetal kansen op voor de Uddelse voetbalclub. Reinier Schouten werd na een goede actie van Michel Bronkhorst via het aanspeelpunt Dick van Rhee vrij voor het doel gezet. Schouten produceerde een vreselijk slap schotje omdat de grasmat meer werd geraakt dan de bal. Michel Bronkhorst kreeg niet lang daarna zijn kans om de score te openen, echter doelman Wim Riphagen was razendsnel uit zijn doel om de score op 0-0 te houden. Oene probeerde met behoudend voetbal en vanuit de zogenaamde dode spelmomenten gevaarlijk te worden. Dit lukte een paar keer aardig, maar doelman Mark van Asselt liet zien waarom hij gewild is bij de betere amateurclubs in de regio. Hij greep resoluut in en kwam vol vertrouwen uit zijn doel als dat nodig mocht zijn.

In de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde en Freek Ruitenberg kon de 1-0 op zijn naam schrijven. Veel duelkracht is tegen Oene meestal niet genoeg om de wedstrijd naar je hand te zetten. Deze middag was dat het grootste wapen van Prins Bernhard en zelfs zo sterk dat Oene daar geen goed antwoord op had. De voorsprong kwam voor Prins Bernhard in de 58e minuut en dat was voor trainer Raimond Vos het teken om gelijk te reageren: ,,Na de voorsprong kregen we binnen drie minuten een penalty tegen. Onze doelman Mark van Asselt pakte deze perfect."

Oene kon alleen nog gevaarlijk worden via een afstandsschot dat doelman Van Asselt goed kon pareren. Verder kwam Oene niet en zo blijft Prins Bernhard in de race voor de nacompetitie.

De volgende finale is tussen VEVO-Prins Bernhard, komende zaterdag om 14.30 uur in Veessen.