• Jordy Doppenberg, nr. 4 schiet vallend de gelijkmaker in het netje voor Veluwse Boys.

    Eric Kroes

Puntje voor vechtlust Veluwse Boys

GARDEREN Een potje om snel te vergeten werd het duel tussen De Veluwse Boys en tegenstander De Paasberg uit Arnhem. Dat klinkt niet best en dat was het ook niet. Toch werd de wedstrijd voor het publiek steeds leuker omdat de thuisclub in de eerste helft totaal verzaakte en in de tweede helft steeds meer terug in de wedstrijd kwam waardoor een spannende laatste 25 minuten veel goed maakte.

Eric Kroes

De Paasberg kwam zeker niet om te winnen en liet het spelmaken over aan de thuisclub. Dat spelmaken ging de thuisclub vanaf het begin niet goed af. De eerste waarschuwing kwam na 20 minuten en niet veel later kregen de gasten opnieuw een kans. Het eerste echte gevaar van de thuisploeg kon pas in de 37e minuut worden genoteerd, Wilgert Kok schoot voortreffelijk richting de bovenhoek, maar de doelman van De Paasberg ranselde de bal uit de hoek. De opvolgende hoekschop werd door de Paasberg omgezet in een counter. Maikel Weggemans dribbelde vanaf de linkerkant naar binnen en passeerde twee verdedigers en schoot de bal strak onderin de hoek, 0-1.

In het begin van de tweede helft werd het 0-2. Veluwse Boys ging steeds meer risico nemen zonder echte kansen te krijgen. Reinier Kok schoof een linie door en zorgde voor gevaar met een kopbal. Niet veel later gaf scheidsrechter van de Brug uit Nunspeet een strafschop nadat een verdediger hands had gemaakt. Reinier Kok nam als aanvoerder zijn verantwoording en schoof de 1-2 binnen. Met nog 15 minuten te spelen werd het weer spannend. Alles werd er nu ingepompt en vier minuten voor tijd viel uit een hoekschop de gelijkmaker omdat Jordy Doppenberg in tweede instantie de bal over de lijn heen duwde met de punt van de voet. Een nederlaag werd voorkomen, mede omdat doelman Krol in de laatste minuut van de wedstrijd nog een geweldige volley onschadelijk wist te maken.

Trainer Hans Nijhuis: ,,We hebben ons terug geknokt van een achterstand met slecht voetbal, dat is positief maar veel meer kan ik er ook niet van maken. Instelling is iets wat vanuit de spelers zelf moet komen, ook als er niets meer op het spel staat." En dan gaat volgend seizoen ook je beste speler ook nog weg. Nijhuis: ,,Deze stap gun ik Reinier Kok van harte. Het is tijd dat Reinier Kok een stap hogerop gaat en SDC in Putten krijgt hij die kans."