• Jasper Kok in duel met SDS '55 aanvaller Rick Gerritsen.

    Eric Kroes

Spanning loopt op in klasse 3B

ELSPEET Het werd weer eens ouderwets genieten voor de supporters van vv Elspeet. In de wedstrijd van vv Elspeet tegen SDS '55 kon de thuisploeg vrijuit voetballen en het spel bepalen. Dat werd door de mannen die door trainer Jan de Ruiter werden opgesteld met beiden handen aangegrepen en SDS '55 werd op de pijnbank gelegd.

Eric Kroes

Elspeet moest gezien de positie op de ranglijst ook het initiatief nemen en deed dat met een elftal dat probeerde om veel druk naar voren te zetten. Dat resulteerde in een aantal mogelijkheden, die in eerste instantie niet goed werden uitgespeeld. Aan de andere kant liet SDS'55 bitter weinig zien, maar kwam wel bijna op voorsprong na een foutje van Elspeet doelman Kenrick Kroes die zijn competitiedebuut mocht maken. Goede rugdekking van verdediger Bart van Wincoop, hij redde op de doellijn, voorkwam een achterstand voor de thuisclub.

Elspeet veroverde steeds vaker op het middenveld de bal op SDS '55 en dat resulteerde in een onverwacht doelpunt. Mark Spijkerboer zag een voorzet vanaf links, bedoeld bij de tweede paal, pardoes over doelman Michael Mulder gaan en via de binnenkant van de tweede paal binnenvallen (1-0). Zes minuten later werd opnieuw gescoord door Elspeet in een vergelijkbare situatie. Alleen de steekbal was nu wel perfect voor spits Ryan Schouten, die doelman Mulder kansloos achterliet (2-0).

In de tweede helft werd het meer een wedstrijd vond ook SDS'55 trainer Marcel van der Hoop: ,,Ik kende mijn ploeg in de eerste helft helemaal niet terug. We waren niet scherp in de duels. De beleving ontbrak volledig. In de tweede helft hebben we buiten een bal op de lat nog twee kansen gehad maar de schoten waren naast het doel." Elspeet bleef gevaarlijker en in de omschakeling legde doelman Kenrick Kroes, met een geplaatste verre trap, de basis voor de 3-0. Spits Ryan Schouten wist ondanks een hoog geheven voet de bal door te koppen naar Mark Spijkerboer. De linkerspits controleerde de bal keurig en schoot onberispelijk raak. Elspeet trainer Jan de Ruiter had genoten van het spel van zijn elftal: ,,We hebben de punten hard nodig maar als je SDS '55 zo kunt bedwingen is dat een compliment voor het gehele team waard." Daarna was er zelfs ruimte om de 17-jarige Erwin van Leeuwen te laten debuteren.