• Henk Hutten

Stroe in slotfase langs 'Boys'

GARDEREN In een kleurrijke (5 gele en 2 rode kaarten) en sportieve derby won Stroe tegen Veluwse Boys door twee doelpunten in de slotfase met 4-2. Stroe veroverde daarmee op doelsaldo de koppositie in de 4e klasse B.

Ger Meijer

Veluwse Boys begon de topper goed en nam in de eerste tien minuten het initiatief zonder echter gevaarlijk te kunnen worden. In de eerste gevaarlijke aanval van Stroe werd Axel Lensen in de zestien neergelegd. Het slachtoffer ging zelf achter de bal staan en schoot de penalty onberispelijk binnen 1-0. Stroe werd daarna sterker en was tot driemaal toe dicht bij een treffer.

Veluwse Boys herstelde zich en in de 20e minuut scoorde Wesley Doppenberg zelfs de gelijkmaker, maar het doelpunt werd wegens buitenspel afgekeurd. De wedstrijd ging daarna gelijk op met mogelijkheden voor beide ploegen. In de 34e minuut moest Veluwse Boys met tien man verder na een rode kaart voor Jurgen Hoegen. In de blessuretijd kwam Stroe op 2-0. Danny van de Slik redde goed op een schot van Dylan Morren, maar was kansloos op de rebound van Dennis van den Brink.

Na de pauze nam Veluwse Boys het initiatief. Toch zorgde Stroe voor het eerste gevaar. Danny van de Slik haalde met een knappe redding een schot van Bob van den Hudding uit de hoek. In de 60e minuut moest ook Stroe met tien man verder, toen Dylan Morren met rood van het veld werd gestuurd. Zes minuten later viel de aansluitingstreffer. Op een corner van Jasper Smit kopte Steven Pott de bal achter doelman Gerben Slingerland; 2-1. Veluwse Boys zette nog een keer extra aan en had in de 73e minuut succes. Uit een vrije trap van Robin van Middendorp viel de bal voor de voeten van Wilgert Kok, die uit de draai de gelijkmaker scoorde; 2-2.

Beide ploegen gingen daarna vol voor de winst. Net toen iedereen zich al met een terechte 2-2 had verzoend, viel in de 89e minuut de beslissing. Roy Kruse begon aan een solo en schoot de 3-2 binnen. Veluwse Boys drong in de blessuretijd nog fel aan op de gelijkmaker, maar met een knappe solo, die hij doeltreffend afrondde, zorgde Bob van den Hudding voor de 4-2 eindstand.

Stroe-trainer Bert van den Brink sprak lovende woorden aan het adres van de tegenstander. ,,Dit was de beste ploeg, die we tegenover ons gehad hebben. We hadden nog nergens aanspraak op mogen maken en komen door een strafschop aan de leiding. In de laatste minuten winnen we op karakter."

Zijn collega Hans Nijhuis vond het publiek de grote winnaar. ,,We hebben er hard voor gevochten. Complimenten aan de groep voor de veerkracht, die ze getoond hebben. Ik ben trots op de jongens. De gelijkmaker voor de rust was geen buitenspel en na de 2-2 had een verdediger van Stroe na een doorbraak van Rens Mulderij in mijn ogen rood moeten krijgen."