• Prins Bernhard aanvoerder Arjen Koetsier schiet op het doel van Noord Veluwe Boys.

    Eric Kroes

Toch weer een nederlaag voor Prins Bernhard

UDDEL Na een geweldige competitiestart heeft het Uddelse Prins Bernhard in de klasse 4C Oost in de laatste zes wedstrijden geen overwinning meer behaald. In de voorlaatste wedstrijd voor de winterstop kwam Noord Veluwe Boys uit Hattemerbroek op bezoek in Uddel. Ook in deze wedstrijd kon de oranje-witte brigade op eigen veld niet domineren en punten pakken.

Met het ontbreken van een aantal geblesseerde selectiespelers zag Prins Bernhard trainer Remco van de Kamp dat zijn selectie steeds smaller wordt voor een representatieve opstelling. Daarnaast ontbreekt de gewenste vorm bij een te groot aantal spelers en zie het zelfvertrouwen gaat steeds meer omlaag. Het vertoonde spel was dan ook niet van hoog niveau. Middenvelder van Prins Bernhard, Freek Ruitenberg, was het met die uitspraak wel eens: ,,We hebben niet genoeg kunnen brengen om het Noord Veluwse Boys echt moeilijk te maken. En de kansen die we dan nog krijgen missen we helaas ook eens." De wedstrijd verliep dan ook met weinig hoogtepunten. In de eerste helft kreeg Noord Veluwe Boys twee goede kansen die beiden niet werden benut. Toch scoorde Noord Veluwe Boys in de 22e minuut, nadat Bart van Rees in de opbouw bij Prins Bernhard een inspeelbal zomaar inleverde bij de tegenstander. Ronald Winter pakte het cadeautje gelijk uit. De opbouw van Prins Bernhard rammelde wel vaker en zorgde dan ook dikwijls voor te veel onrust in het spel van de thuisclub. Voor rust kreeg de thuisclub nog wel mogelijkheden op de gelijkmaker maar deze werden niet verzilverd.

Na rust bleven beiden partijen wel de aanval zoeken echter een doelrijpe kans was nauwelijks te ontwaarden. Pas in de laatste minuten viel de beslissing nadat Prins Bernhard al 15 minuten alles op de aanval had gegooid om de gelijkmaker te forceren. Een counter van de bezoekers leek te stranden totdat doelman Mark van Asselt een stapje naar voren wilde doen maar kortstondig uitgleed waardoor Rowan van de Belt net genoeg tijd kreeg om de 0-2 binnen te schuiven.

ELSPEET VERRAST In een doldwaze wedstrijd heeft Elspeet bij medekoploper 't Harde met 2-3 gewonnen. Waar 't Harde goed begon nam Elspeet al snel het initiatief over en wist met ruim 35 minuten goed voetbal, voor rust al tweemaal te scoren. Na rust strafte Elspeet slordig balverlies opnieuw af met de 3-0. Daarna kreeg Elspeet via een strafschop nog kans op 4-0 maar deze werd gemist. De wedstrijd eindigde met een rode kaart voor Elspeet en twee tegentreffers waardoor 't Harde nog bijna de gelijkmaker kon produceren. Doldwaas was het vooral omdat iedereen vond dat scheidsrechter Weuring de wedstrijd helemaal verpruts had voor beide elftallen met hele rare beslissingen. En verder voor alles en iedereen die de moeite had genomen om een leuke wedstrijd te zien.

VIERHOUTEN'82 Op bezoek bij koploper Zeewolde heeft Vierhouten'82 niet kunnen verrassen. De doelpunten van Zeewolde werden door Vierhouten in de eerste helft nog beperkt tot 1. Na rust viel na een kwartier later de voorbeslissing en daarna ging het rap naar 5-0 en uiteindelijk 6-0.

GEEN PERIODE Veluwse Boys heeft in haar laatste wedstrijd van de eerste competitiehelft een belangrijke overwinning geboekt van 1-0 tegen Dodewaard. Gemakkelijk ging het niet maar de overwinning werd ook met 10 man nog veilig gesteld. Omdat ook de concurrentie won heeft Veluwse Boys de eerste periodetitel niet kunnen bemachtigen.