• Elspeet doelman Herald Hop en verdediger Johnny van de Steeg zien dat de bal via de lat weer het veld in stuitert.

    Eric Kroes

Tweede overwinning op rij geeft beetje lucht

ELSPEET Het treffen tussen vv Elspeet (12e plaats met 8 punten) en sv Otterlo (10e plaats met 12 punten) stond vooraf onder druk voor beide voetbalclubs. Otterlo kon met winst afscheid nemen van de onderste clubs. Elspeet kon met winst wellicht meer afstand nemen van de onderste plaats omdat vv Barneveld en vv Hulshorst, ieder met nog maar vijf punten tegen elkaar speelden in Barneveld. Elspeet won van Otterlo met 2-0 en Hulshorst won ook met 0-2 in Barneveld zo dat Elspeet nu zes punten los staat van rode lantaarndrager vv Barneveld.

Eric Kroes

Voor trainer Jan de Ruiter werd het een fijne middag op sportpark 'op de heide' in Elspeet. De Ruiter: ,,We hebben tegen Terschuur de juiste weg ingeslagen. Tegen Zwart-Wit'63 onze eerste uitwedstrijd gewonnen en nu tegen Otterlo gewoon degelijk gespeeld met een ijzersterke collectief. We begonnen goed aan de wedstrijd maar later kreeg Otterlo toch twee goede kansen. Toch hebben we de angel bij Otterlo eruit gehaald. En de doelpunten geforceerd door met veel inzet te spelen. Ben super tevreden hoe we dit aangepakt hebben."

Waar een winnende coach kan genieten was Otterlo trainer Maarten Kerkhof wel een beetje aangeslagen: ,,Een teleurstellende wedstrijd. Ik had graag met een zege bij Elspeet definitief afscheid willen nemen van de onderste regionen. Maar door het 2-0 verlies sta je toch nog bij deze degradatiekandidaten."

DOELPUNT Beide trainers zagen dat Elspeet in de eerste 20 minuten richting het doel van Otterlo stromde, maar geen treffer kon produceren. Daarna kwam Otterlo beter in de wedstrijd. Alvin Broekhuizen schoot voor Otterlo op de deklat van het Elspeet doel. Niet veel later was het Paul Speldenbrink die Elspeet verdediger Michel Kok dwong zijn inzet van de doellijn te redden. Beide clubs leken behoorlijk aan elkaar gewaagd. Echter kort voor de rust leek een Elspeet aanval op niets uit te lopen. De bal belandde bij Otterlo doelman Bas Pol en deze wilde de bal over de aanstormende Mark Spijkerboer spelen. Dat ging echter faliekant fout en Mark Spijkerboer profiteerde met een beheerst lobje, 1-0.

DRUK ZETTEN De tweede helft was lastiger voor Elspeet omdat Otterlo steeds meer balbezit kreeg. Terwijl Elspeet zich hierdoor automatisch wat meer leek in te graven. Wat Otterlo ook probeerde de gewenste gelijkmaker ging niet vallen. Vooral omdat Elspeet voorin al begon met druk te zetten waardoor Otterlo telkens zijn aanvallen onderbroken zag. Elspeet loerde steeds meer op de counter en dat werd halverwege de tweede helft ook door Rick Mulder beloond met een tweede treffer. Opnieuw was het vroeg storen van Elspeet de oorzaak voor een miscommunicatie in de Otterlose verdediging, 2-0. Met lange ballen probeerde Otterlo nog terug te komen. Maar dat was precies in het Elspeetse straatje en zonder veel problemen werd de overwinning door Elspeet behaald.

Zaterdag speelt Elspeet uit tegen sc Hoevelaken om 14.30 uur.