• Veluwse Boys liet afgelopen zaterdag weinig heel van concurrent GVC.

    Henk Hutten

Veluwse Boys declasseert GVC

GARDEREN Veluwse Boys, dat in Wageningen met 1-0 van GVC had verloren, was tegen de concurrent voor de titel uit op revanche. Dat gebeurde op ondubbelzinnige wijze. Na een 5-0 ruststand werd GVC met 7-0 gedeclasseerd.

Ger Meijer

Onder moeilijke weersomstandigheden ging de wedstrijd het eerste half uur gelijk op met kansen voor beide ploegen zonder dat er werd gescoord. In de 28e minuut kwam Veluwse Boys op voorsprong. Wilgert Kok opende op een breedtepass van Wesley Doppenberg de score; 1-0. Even later was Douwe de Vries dicht bij de gelijkmaker, maar met een knappe redding hield Danny van de Slik de voorsprong vast. In de 37e en 38e minuut besliste Veluwse Boys de wedstrijd. Op aangeven van Rens Mulderij en Remco Schuiteman voltooide Kok zijn hattrick; 3-0. Veluwse Boys ging vol door. In de 40e minuut kopte Schuiteman de 4-0 binnen en drie minuten later zorgde Jordi Doppenberg voor de 5-0 ruststand. Na de pauze had GVC zich al bij de nederlaag neergelegd en kon Veluwse Boys de wedstrijd rustig uitspelen. Nadat Robin van Middendorp in de 56e minuut van afstand loeihard de 6-0 in de kruising had geschoten, was De Vries even later dicht bij de eretreffer, maar Van de Slik redde met de voet.

NONCHALANCE Het was de laatste stuiptrekking van GVC. Veluwse Boys ging wat nonchalanter met de kansen om, waardoor het tot de 84e minuut duurde voor er weer werd gescoord. Een voorzet van Robin van Middendorp werd door Pott doorgekopt in de voeten van Schuiteman, die via de onderkant van de lat de zevenklapper liet noteren. ,,We zijn heel bevlogen en heel agressief de wedstrijd ingegaan. Na de 1-0 waren we los en hebben we met mooie doelpunten de score opgevoerd. Een geweldig begin in de maand van de waarheid voor ons", was trainer Hans Nijhuis na afloop trots.