• Vierhouten'82 doelman Joey Visch pakt deze corner heel netjes voor het hoofd van Kevin van de Ridder weg.

    Eric Kroes

Vierhouten '82 sleept winst uit stevige derby

UDDEL Vierhouten'82 heeft zichzelf en geheel Prins Bernhard, afgelopen zaterdag, behoorlijk verrast door een 1-3 overwinning uit het stevige voetbalduel te slepen. Het duel was voor scheidsrechter Van Woudenberg niet altijd even eenvoudig te fluiten. Leon Bouw kreeg een rode kaart vanwege te grof taalgebruik richting de man in het neutrale tenue. Het deerde de Vierhouters niet en ze wisten zelfs nog uit te lopen naar 1-3.

Eric Kroes

De derby tussen Prins Bernhard en Vierhouten'82 laat meestal twee elftallen zien die de duels niet schuwen en hard willen werken. Prins Bernhard probeerde in beginsel het spel te maken en Vierhouten hield de linies dicht bijeen. Geleid door de routiniers, Vincent Koordes, Ruben Beelen en Jan Kroes probeerden ze Prins Bernhard het voetbal onmogelijk te maken. Prins Bernhard trainer, Raimond Vos zag zijn Prins Bernhard falen in hun pogingen om hier doorheen te voetballen. Raimond Vos: ,,We kregen best de tijd en de ruimte om ons hier doorheen te voetballen, maar we bleven teveel fouten maken. Het bleek een collectief optreden dat onder maat was. We konden coachen wat we wilden maar dan sta je gewoon machteloos."

Vierhouten vond het allemaal best. Prins Bernhard kreeg wel een paar mogelijkheden die doelman Joey Visch relatief eenvoudig onschadelijk kon maken. Echter als de bal werd veroverd, koos Vierhouten meteen de diepte. De eerste tweemaal kon Joeri Pluim niet tot scoren komen. De derde poging, 5 minuten voor rust, was wel raak na een dieptepass op Stefan Bouw, 0-1. De ruststand was nog niet bereikt want Leon Bouw liep op slag van rust op dezelfde wijze door de defensie van Prins Bernhard 0-2.

Na rust werd het steeds onvriendelijker. Vierhouten frustreerde alles en iedereen die zich hieraan wilde ergeren. Prins Bernhard wist via Dick van Rhee toch nog 1-2  te maken. Na de rode kaart van Leon Bouw dacht Prins Bernhard nog de gelijkmaker te kunnen scoren. In de laatste minuut maakte Gerben Tissingh met een afstandsschot de 1-3.

Trainer Jan de Herder van Vierhouten'82 was blij met de overwinning en had genoten van zijn elftal.

Zaterdag speelt Prins Bernhard uit bij Oeken, 14.30 uur en Vierhouten'82 krijgt koploper vv Hulshorst op bezoek in Vierhouten om 15.00 uur.