• De JO-15 mocht de eerste wedstrijd spelen op het hybride veld.

    Eric Kroes
  • Met een check van Rabobank Noord Veluwe werd een uitstekende zitmaaier gekocht.

    Eric Kroes
  • Wethouder Mark van de Bunte, rechts, ziet dat ook de kabouters van Vierhouten'82 goed kunnen samenwerken bij de opening.

    Eric Kroes

Vierhouten is trots op modern hybride veld

VIERHOUTEN Vierhouten'82 heeft na vele jaren eindelijk haar eigen complex, sportpark De Keet – Horsterhoek, zo mogen inrichten van de gemeente Nunspeet dat de voetbalvereniging klaar is voor de toekomst. Dat houdt in dat de vele afgelastingen vanwege de met water doordrenkte grasmat eindelijk verleden tijd zijn. Het nieuwe hybride voetbalveld heeft duurzame ledverlichting, een compleet nieuwe veldinrichting en een nieuwe entree.

Eric Kroes

De jeugd van Vierhouten'82 mocht het veld officieel openen met een onderlinge wedstrijd. Maar dat begon pas nadat voorzitter Peter van Klompenburg het woord had genomen voor de opening. Daarin kwam naar voren hoelang en hoeveel tijd en energie in dit proces was gestoken door het bestuur van Vierhouten'82, maar ook door de plaatselijke politieke partijen die dit mogelijk hebben gemaakt.

POSTUUM Daarbij kreeg de vorig jaar overleden voorzitter Maarten van Uhm, als grote animator van dit project, postuum veel eer van de huidige voorzitter. Peter van Klompenburg: ,,Het is erg jammer dat Maarten van Uhm geen getuige meer kan zijn van het geweldige resultaat dat we vandaag openen." Wethouder Economie & Werkgelegenheid en Sport & Bewegen van de gemeente Nunspeet, Mark van de Bunte, is net als iedereen die Vierhouten'82 een warm hart toedraagt trots op het eindresultaat. De opening werd gedaan door de wethouder, samen met de kabouters van Vierhouten'82.

KABOUTERS Ook deze samenwerking verliep zeer soepel. De verenigingsvlag werd door de kabouters van de nieuwe entreepoort getrokken en maakte de weg vrij naar het nieuwe veld. Peter van Klompenburg ziet niet veel later dat de eerste wedstrijd wordt afgetrapt en staat met zijn overige bestuursleden te genieten van het mooie complex. ,,De trainingscapaciteit op de eigen accommodatie is nu optimaal en de club zal met veel minder afgelaste wedstrijden te maken krijgen. Tevens is er ook ruimte voor uitbreiding in de toekomst."

HISTORIE Waarom het zolang geduurd heeft is achteraf gezien eigenlijk wel logisch, maar natuurlijk niet wenselijk. Toch heeft de gemeente Nunspeet het voor elkaar gekregen om grond aan te kopen voor een voetbalveld in Vierhouten. Daarna heeft een grondruil plaatsgevonden, waardoor ook de weg open lag naar een hypermodern voetbalveld. Een nog betere kunstgrasmat, met daartussen echt gras, als dat er tot dusverre in de gemeente al was. Schitterende ledverlichting, nieuwe aankleding van het veld met pupillendoelen en alles wat daarbij hoort. Daarnaast een automatische grasmaaier die het hybride veld perfect gaat maaien.

VRIJWILLIGERS Een vereniging kan niet zonder vrijwilligers en dat benoemde voorzitter Peter van Klompenburg zeer nadrukkelijk in zijn openingswoord. De bouwgroep voor een ruime berging is direct aangrenzend aan het hybride veld gebouwd. Waarmee het gesleep van trainingen en wedstrijden verleden tijd is voor de leden. ,,De vrijwilligers die dit verwezenlijkt hebben kunnen we als bestuur niet genoeg bedanken, want ze hebben dit naast hun dagelijkse werkzaamheden toch maar even gebouwd. Daarnaast hebben we van het Lohman Fonds, Rabobank Noord Veluwe en burgerfonds vitale kernen mooie bijdragen ontvangen, waardoor alles in deze zomerperiode gerealiseerd kon worden. Zo werd van de bijdrage van de Rabobank een mooie zitmaaier aangeschaft. Penningmeester Martin Mulder mocht de check van 1.500 euro in ontvangst van de Rabobank. Mulder: ,,Deze gift is gebruikt om de omliggende grasstroken zelf goed te kunnen onderhouden. Door al deze bijdragen zijn we nu klaar voor de toekomst. Alle instanties en stichtingen nogmaals dank."

HYBRIDE VELD Een kunstgrasveld is geweldig om op te trainen en voetballen, maar nog niet iedereen is er fan van. Vooral de warmte van de korrels, het maken van slidings en meer blessures oplopen zijn argumenten die je vaak hoort. Het hybride veld is weer een stap verder in deze ontwikkeling van kunstgras, maar het komt weer veel dichter bij een natuur grasveld.

Tussen de kunstgrassprieten groeit nu ook echt gras en dat maakt het minder warm, slidings zonder brandvlekken en zachtere ondergrond waardoor blessures verminderen. Een laatste punt is dat je het gras ruikt en de bal natuurlijk stuitert en rolt en het veld zo mooi strak is als een biljartlaken en dat ook blijft.

MULTIFUNCTIONEEL Het nieuwe veld is niet alleen prachtig voor Vierhouten'82, maar tegelijk ook beschikbaar als een evenemententerrein voor onder andere de Oranje-/IJsvereniging en het Dorpsgemeenschap Vierhouten. Typisch weer een voorbeeld waarin een klein dorp ook groot kan zijn. Eigenlijk gewoon en bijzonder tegelijk met als resultaat een mooi samenspel tussen alle inwoners.