• Reijer van der Zande en Sjon Hofman bedanken de leden van de feestcommissie voor het bedenken van een leuk programma voor ieder lid.

    Eric Kroes

Vijftig jaar volleybal wordt groots gevierd

ELSPEET Vijftig jaar geleden, op 1 februari 1968, werd volleybalvereniging ESV opgericht. Het idee ontstond omdat LVC uit Leuvenum al in Elspeet haar wedstrijden speelde in een gymzaal in Elspeet. Binnenkort starten de festiviteiten voor het vijftigjarig jubileum van ESV Volleybal. Deze festiviteiten beginnen op woensdagmiddag 31 januari en worden tot en met zaterdag 3 februari voortgezet.

Eric Kroes

De feestcommissie bestaat uit minimaal één lid per seniorenteam waardoor de diversiteit werd gewaarborgd. Sjon Hofman, algemeen adjunct in het bestuur: ,,De festiviteiten zijn gericht op en voor alle leeftijden. Dat was een voorwaarde voor de feestcommissie, want het jubileum is er voor iedereen van ESV volleybal. Sterker nog, zelfs kinderen tussen 4 en 12 jaar, die niet lid zijn van ESV Volleybal kunnen deelnemen aan de activiteiten. En ook oud-leden zijn welkom'' Reijer van de Zande, één van de leden van de feestcommissie, vult aan: ,,Die hebben geen persoonlijke uitnodiging gehad, maar kunnen de advertentie beschouwen als uitnodiging voor de receptie en zijn zeker van harte welkom."

SPEELMIDDAG Voor de jongste leden beginnen de festiviteiten met een speelmiddag op woensdag 31 januari. Deze middag is ook voor alle kinderen van 4 tot 12 jaar uit Elspeet en omgeving die niet lid zijn van ESV. Het feestje duurt van 13.30 uur tot 16.30 uur. Speciaal voor deze leeftijdsgroep komt de Join Volleybal Tour van de NeVoBo naar de sporthal in Elspeet. Dat is een speciale 'volleybalbus' en is gevuld met allerlei coole opblaasbare volleybalspelletjes. Iedereen die van spelletjes houdt en van springen, smashen, blokken en duiken mag deze middag niet missen. Aanmelden kan via: esv50jaar@hotmail.com.

CLINIC Op de datum dat ESV precies 50 jaar bestaat, donderdag 1 februari, spelen alle seniorenteams een thuiswedstrijd. Natuurlijk is er bij elke wedstrijd extra aandacht voor het jubileum. De laatste festiviteiten vinden plaats op zaterdag 3 februari door middel van een volleybalclinic tussen 15.00 en 17.00 uur. Deze clinic wordt door een bekende volleyballer (wie is nog een verrassing) gegeven aan de jeugd boven de twaalf jaar.

RECEPTIE Met een officiële receptie voor genodigdendie duurt van 16.00 tot 18.00 uur wordt deze zaterdag de officiële festiviteiten afgesloten. Alle activiteiten worden gehouden in de sporthal aan de Uddelerweg.

THEMAFEEST Een uur nadat de receptie is afgelopen begint voor de seniorleden en donateurs het eindfeest van het jubileum. Van de Zande: ,,Deze hebben allemaal een persoonlijke uitnodiging ontvangen en konden zich met een tegenbericht opgeven voor het themafeest." Het themafeest is geheel in de sfeer van de clubkleuren gehouden: 'Black and White'. En van zebra tot gala!

HISTORIE & TOEKOMST In de afgelopen vijftig jaar werd begonnen in de oude brandweerkazerne en halverwege de jaren zeventig kwamen de volleyballers in de nieuwe sporthal bij de Da Costaschool terecht en rond de jaarwisseling van 2001 werd de huidige sporthal aan de Uddelerweg betrokken. Eindelijk had ESV volleybal een officiële volleybalhal met de juiste maten. Hofman en Van der Zande hebben veel plezier binnen hun cluppie. Hofman: ,,We hebben inmiddels weer een bloeiende vereniging en ongeveer 150 leden. We zijn weer op de juiste weg maar het belangrijkste is dat elkaar blijven steunen binnen de club. Van der Zande: ,,We kennen de leden bijna allemaal en dat heeft zijn voor- en nadelen, maar laten we met elkaar de schouders eronder blijven zetten." Clubliefde vindt je overal en dat is bij ESV volleybal niet anders. Net als de vorige generaties die ook hun steentje hebben bijgedragen om de club naar dit jubileum te dragen.