• Eric Kroes

Voetballers staan weer op scherp

REGIO De vier regioclubs hebben hun voorbereiding achter de rug, net als de eerste bekerronde die in een poulesysteem wordt gespeeld. Vierhouten'82 speelt als enige in de derde klasse, terwijl Prins Bernhard, De Veluwse Boys en vv Elspeet in de vierde klasse spelen.

door Eric Kroes

Het eerste elftal van Vierhouten'82 onder leiding van trainer Gerrit Visch heeft de diverse mutaties ondergaan. Zijn selectie is een stukje ingekrompen door het vertrek van een aantal spelers, maar de vereniging heeft ook weer enkele nieuwelingen aangetrokken. Vierhouten zal flink aan de bak moeten in klasse 3B. Afgelopen seizoen werden de groenwitten uit Vierhouten veroordeeld tot de nacompetitie en hield vv Oeken in twee thrillers van wedstrijden zich net van het lijf. Lijfsbehoud zal zeker tot de eerste prioteiten behoren. Vierhouten start de competitie met een uitwedstrijd tegen Zwart-Wit'63 in Harderwijk. In het bekertoernooi heeft Vierhouten nog niet veel zelfvertrouwen op kunnen doen, want alleen het oefenpotje tegen WZC Wapenveld leverde winst op, de andere wedstrijden werden allen verloren.

VIERDE KLASSE De drie andere verenigingen spelen bij elkaar in klasse 4B met de onderlinge derby's. Prins Bernhard deed het in de voorbereiding en in de beker niet onverdienstelijk. Onder leiding van de nieuwe clubtrainer Raimond Vos werd zeven punten behaald. Op doelgemiddelde vlogen de Uddelnaren uit de beker omdat tweede klasser Zeewolde een doelpuntje meer had gemaakt nadat Prins Bernhard een 2-2 gelijkspel had bedongen tegen Zeewolde. De oranjehemden uit Uddel lijken dus klaar voor de 4e klasse B. Zaterdag mogen ze dat bewijzen door DVOV de eerste nederlaag te bezorgen.

De Veluwse Boys had in de beker de pech in een zeer zware poule terecht waren gekomen. FC Horst, DVS '33 2 en EFC'58 waren allen net of een heel maatje te groot voor de Gardereense voetbalclub. De selectie onder leiding van trainer Bastiaan de Boer kan in de vierde klasse voor verrassingen zorgen. Zaterdag opent Veluwse Boys tegen Victoria in Ede.

vv Elspeet is in de voorbereiding volop bezig geweest om vier jonge gasten uit de junioren te laten wennen aan het niveau van de vierde klasse. Het scorend vermogen zal echter de doorslag geven bij veel wedstrijden. In de beker wist Elspeet te winnen van SEH, terwijl tegen Hulshorst en KVCO werd verloren. Elspeet wil graag terugkeren naar de derde klasse onder leiding van trainer Aart Krooneman. Elspeet begint de competitie zaterdag met een uitwedstrijd tegen Veluwezoom.

Foto: De Elspeet selectie gaat het in de eerste wedstrijd opnemen tegen Veluwezoom.