• Emiel Goud loopt juichend weg als hij ziet dat zijn inzet in het doel beland van CSV'28 en Elspeet op 0-2 zet.

    Eric Kroes

Voetbalvereniging Elspeet door in nacompetitie

ELSPEET Het vlaggenschip van voetbalvereniging Elspeet heeft zaterdag door een mooie 1-4 uitoverwinning op CSV'28 de finale bereikt van de play-off om promotie/degradatie. In deze beslissende wedstrijd speelt Elspeet op zaterdag 8 juni tegen WZC Wapenveld 1.

Met een bus vol supporters en veel andere Elspeetfans die op eigen vervoer naar de meest noordelijk gelegen stadswijk van Zwolle, Stadshagen, waren gereisd, kregen een mooie pot voetbal voorgeschoteld. CSV'28 wilde graag het spel bepalen en voetbalde niet onverdienstelijk in balbezit. Echter; de beslissende pass of afronding liet te wensen over. Bij Elspeet waren de drie spitsen zo scherp als een mes. Niels van de Steeg werkte in de eerste helft keihard en in de tweede helft kwam zijn beloning. De power van Emiel Goud was ook deze middag aanwezig waardoor Emiel dikwijls gevaar kon stichten vanaf de flank. De derde aanvaller Bart van den Hoorn gaf het goede voorbeeld door de eerste treffer te laten noteren binnen 10 minuten.

CSV'28 creëerde ook wel haar kansen, maar de jeugdige doelman Levi van de Steeg, die de geblesseerde Kenrick Kroes verving, was deze middag uitstekend in vorm. Driemaal was de doelman de laatste sta in de weg bij de kansen van de thuisclub. Ondertussen was Elspeet ook viermaal op weg naar een tweede treffer. Emile Goud werd 10 minuten voor de theepauze op pad gestuurd en verschalkte de vleugelverdediger, de vrije verdediger en doelman Melvin Hartenhof, 0-2. In het tweede bedrijf volgde na 20 minuten een derde Elspeetse treffer door centrumspits Niels van de Steeg die met twee schijnbewegingen de verdediger en de doelman verschalkte. Niet lang daarna mocht CSV'28 nog een keer tegen scoren, maar Elspeet was niet meer te stoppen. Zo kon Niels van de Steeg ook nog zijn tweede treffer en Elspeets vierde treffer laten noteren door een puike voorzet met het hoofd af te ronden. De laatste promotiewedstrijd zal gespeeld worden op zaterdag 8 juni tegen het Wapenveldse WZC op neutraal terrein. Daarvoor is de keuze gevallen op het sportpark De Heughte van VSCO'61 in Oosterwolde, aanvang is 15.00 uur.