• Stroe speelde met verve de verdediging van Elspeet vier maal stuk.

    Erik van't Land
  • Roy Kruse schiet Stroe naar 4-0 met een krullend schot om doelman Kenrick Kroes heen in het doel.

    Eric Kroes

VV Elspeet over de knie

ELSPEET/STROE Op sportpark De Bosrand in Stroe stond zowel voor de thuisclub als de bezoekers uit Elspeet een belangrijk degradatieduel op de rol. Nadat Stroe viermaal mocht juichen, kon Elspeet via junior Robert van Asselt nog wat terugdoen om de eindstand te bepalen.

Elspeet had een morele tik kunnen uitdelen aan Stroe als het zou winnen. De trainer van Elspeet had zijn mannen dan ook gewaarschuwd voor een pittig duel. Daarbij wilde Elspeet met de linies gesloten spelen waardoor Stroe geen druk kon zetten op de achterhoede. Dat liep gelijk al niet soepel en de eerste kansen waren dan ook voor Stroe. Met de teruggekomen speler van SVDB, Roy Groenevelt, had Stroe ineens meer stootkracht in de aanval. Doelman van Elspeet, Kenrick Kroes, moest gelijk al een paar maal ingrijpen om Elspeet voor een achterstand te behouden.

Binnen de eerste twintig minuten viel de eerste treffer via Roy Groenevelt op aangeven van Dylan Morren. Elspeet leek wakker geschud en produceerde haar eerste kans via Ryan Schouten maar doelman Tom de Groot redde bekwaam.

RISICO Elspeet verliet haar tactische stellingen en ging meer risico nemen. Dat pakte helemaal verkeerd uit en de linies vielen uit elkaar bij de omschakelingen en binnen een tijdsbestek van zeven minuten besliste Stroe de wedstrijd. Zo maakten Roy Kruse, op aangeven van Roy Groenevelt, en Dylan Morren na een listig balletje achter de verdediging door Berry van Manen de twee en drie tegen nul.

Elspeet-trainer Jan de Ruiter wisselde in de rust maar dat bracht niet meer dan beide elftallen in evenwicht. Als Elspeet toch eens gevaarlijk werd stond Stroe doelman Tom de Groot op zijn post. Eerst met een inzet van Colin Pluim die De Groot met zijn rechtervoet kon keren. Daarna een kopbal die opnieuw door Colin Pluim verzilverd had kunnen worden maar de aanvoerder mikte recht op de sluitpost van Stroe.

Elspeet kon zichzelf niet belonen en Stroe speelde met verve de verdediging van Elspeet nog een keer stuk waarna Roy Kruse met zijn binnenkant voet de bal langs doelman Kroes krulde, 4-0. Invaller Robert van Asselt liet met een prachtig diagonaal schot zien dat ook deze jeugdspeler in de toekomst een versterking voor Elspeet kan zijn.