• Rick Mulder haalt uit voor de voorsprong voor Elspeet, maar zijn inzet gaat rakelings naast het doel van Otterlo.

    Eric Kroes

Zijden draadje voor Elspeet

ELSPEET Op het sportcomplex van sv Otterlo, sportpark Kastanjebos, was vv Elspeet te gast voor een rechtstreekse degradatiekraker. Zeker voor Elspeet, dat vooraf aan deze wedstrijd vijf punten achterstand had op Otterlo. Bij Otterlo stond alles in het teken van een overwinning, waarmee het derdeklassevoetbal voor volgend seizoen veiliggesteld kon worden.

Door Eric Kroes

De spanning was aan alle kanten voelbaar en dat ging veelal ten koste van het spelletje dat voetbal heet. Dit leek veel meer op een uitputtingsslag en waar de eerst scorende club waarschijnlijk ook met de winst zou gaan strijken. Negentig minuten lang werd geknokt voor elke meter en scheidsrechter Peeters uit Hierden moest ook alle zeilen bijzetten om deze wedstrijd tot een goed einde te brengen.

GEEN ROOD De gele kaarten van Petersen waren op het einde wellicht allemaal terecht, maar de belangrijkste overtreding in de wedstrijd was geen gele kaart waardig, maar gewoon een dieprode kaart. De leidsman zag het echt niet gebeuren of wilde de natrappende Jeroen Jansen, halverwege de eerste helft, een roemloze afgang besparen. Otterlo wilde graag snel de wedstrijd beslissen en nam dan ook het initiatief.

Elspeet moest zich in het begin beperken tot verdedigen en zag Evan Theunissen voorlangs schieten en Ivo Bakker twijfelen in scoringspositie. Elspeet kwam steeds beter in de wedstrijd doordat ze vroeg gingen vastzetten en Otterlo zich hier niet onderuit kon voetballen. Elspeet raakte de paal, maar scoorde ook niet. Zo werd het mooie voetbal aan de kant geschoven en werd het vooral in de tweede helft een ware 'kick and rush' partij.

DEGRADATIE De beide doelmannen stonden hun mannetje en hoewel Elspeet de beste kansen kreeg, via Rick Mulder en Ryan Schouten, werd er niet meer gescoord. Teleurstellend voor beide elftallen, omdat Otterlo zich niet veilig heeft kunnen spelen en Elspeet voor haar gevoel ook zomaar drie punten had kunnen pakken. Voor Elspeet is het nog steeds mogelijk om de rechtstreekse degradatie te ontlopen. Dan zal het zeker thuis moeten winnen van Hulshorst, dat zelfs nog de laatste periodetitel kan binnenslepen, en daarna afwachten wat Stroe bij de kampioen Unicum nog kan wegslepen.

Alle wedstrijden beginnen om 14.30 uur. Elspeet trainer Jan de Ruiter: ,,We zullen alles geven, ook in de laatste wedstrijd!"