• Eric Kroes

Zomerse omstandigheden voor finale tenniskampioenschap

ELSPEET Met leuke finalepartijen die best spannend waren voor de toeschouwers maar zeker voor de speelsters en spelers werd zaterdag 2 september het clubkampioenschap dubbelspel van Tennis Vereniging Elspeet gespeeld. De dubbelspelkampioenen werden gehuldigd en mogen zich een jaar lang clubkampioen noemen.

Eric Kroes

Lekker zittend in de september zon kreeg het publiek een drietal leuke finales te zien bij TV Elspeet. De dames dubbelspel finale werd niet echt een verrassing want de zeer geroutineerde combinatie Sonja van de Horst/Hennie Brink liet hun tegenstandsters Esther van der Horst/Lara Bronkhorst niet in het spel komen. In de eerste set gaven de dames elkaar nog niet zo heel veel toe maar in de tweede set waren de zevenvoudig dubbelkampioenen niet te genaken. Met 6-2 en 6-0 mogen zij zich opnieuw een jaar lang de damesdubbelkampioenen van TV Elspeet noemen. Hennie Brink: ,,We waren ijzersterk vandaag en dat heeft de doorslag gegeven."

Bij de gemengd dubbel finale kregen Teunie en Henri Vermeer tegenstand van het duo Diana Huisman en Bennie Dijkgraaf. In de eerste set leek het al snel een gelopen koers, echter Huisman en Dijkgraaf gaven tot 4-4 nu wel goed partij. De break van de service gaf meteen de doorslag en zo mocht het duo Vermeer verdiend de titel van kampioen in het Gemengd dubbel in ontvangst nemen. Henri Vermeer: ,,We hebben goed gespeeld en ik vind het leuk dat we als echtpaar deze titel hebben gepakt. Zenuwen in bedwang houden en geen rare dingen doen op de baan."

Teunie had wel last van zenuwen gehad op de stand van 4-4 in de tweede set. Teunie: ,,Dan begin je denken aan de overwinning en voel je toch de druk dat het dan 4-4 staat. Gelukkig hebben we het goed afgemaakt!" De heren dubbel finale werd de spannendste partij van de middag. Geertjan Westerbroek/Gijsbert Bronkhorst namen het op tegen Gerjan Dijkgraaf/Willem Mouw. De krachtverschillen bleken niet groot maar de enkele servicebreak bracht Dijkgraaf/Mouw op een 1-0 voorsprong in sets. De tweede set kreeg een zeer spannend slot via een tiebreak. Het duo Dijkgraaf/Mouw won.

Het Elspeet Open wordt gehouden van 25 september tot 7 oktober. OPgeven via www.toernooiklapper.nl en zoek op: Elspeet