• Straathoekwerkers en Gemeentebelengers

    eigen foto

Gemeentebelang op bezoek bij Straathoekwerk Nunspeet

Een delegatie van Gemeentebelang heeft een bezoek gebracht aan Straathoekwerk gemeente Nunspeet. Straathoekwerk Nunspeet zet zich in voor jongeren met een hulpvraag. De hulp die Straathoekwerk biedt is laagdrempelig en zij zoeken de jongeren ook actief op. Zo kunnen het vragen zijn met betrekking tot alcohol, gokken of drugs, maar ook over school, werk, huisvesting of de thuissituatie.

Informeel en vertrouwd

In een informele sfeer is er gesproken met Fernand Dijkgraaf en Lambert Jongetjes over de werkzaamheden en ontwikkelingen. De informele setting geeft gelijk aan dat Straathoekwerk toegankelijk is voor iedereen. Het is mogelijk de straathoekwerkers vrijblijvend op te zoeken, ook als jongeren geen vertrouwen hebben in de hulpverlening. Lambert en Fernand geven aan dat men in een vertrouwde omgeving samenwerkt om de jongeren in de (lokale) maatschappij mee te laten doen.

Leeftijd en huisvesting

Het straathoekwerk denkt na, samen met andere organisaties en gemeente, om de oudere doelgroep die zelf het straathoekwerk blijft opzoeken, zo goed mogelijk kunnen bedienen. In de praktijk kan dat betekenen dat er wat minder rekening wordt gehouden met de leeftijdsgrens van 27 jaar. Gemeentebelang juicht dit van harte toe.

Naast de leeftijdgrens lopen de straathoekwerkers tegen het probleem huisvesting aan. Er zijn hulpzoekenden in de gemeente Nunspeet die geen vaste woon- of verblijfplaats hebben. Dat maakt het moeilijk om aan verdere hulp te komen. Een adres is vaak nodig bij aanvragen of van belang bij het zoeken naar passend werk. Gemeentebelang onderkent het probleem en wil op korte termijn oplossingen inzake het tekort aan sociale (huur)woningen in de gemeente Nunspeet.