Bilderberg-hotels in Garderen in drie maanden tijd vernieuwd

GARDEREN Drie maanden achtereen waren circa 120 bouwvakkers in Hotel 't Speulderbos en Résidence Groot Heideborgh in Garderen. Alle hotelkamers en de vergaderzalen van beide Bilderberg-hotels werden in dat relatief korte tijdsbestek compleet vernieuwd. ,,Een puike moderniseringsslag waar we trots op zijn."

Edward Doelman

Aan het woord is Wouter Wagelaar, als directeur verantwoordelijk voor het dagelijkse reilen en zeilen van beide hotels. Hij bevestigt dat de vernieuwing een ´megaoperatie´ was. ,,De tijd was er ook rijp voor. Het was inmiddels jaren geleden dat er grootschalig geïnvesteerd was." In totaal werden alle 187 hotelkamers, 102 in 't Speulderbos en 85 in Groot Heideborgh, compleet vernieuwd. ,,Dat wil zeggen dat de hotels helemaal opnieuw zijn ingericht, inclusief vernieuwing van de badkamers. Het is dus een complete metamorfose geworden."

 

BOS NAAR BINNEN De verdere uitstraling van beide Bilderberg-hotels, de groep telt in totaal zeventien hotels, is ook onder handen genomen. ,,We proberen beide hotels nog meer een eigen gezicht te geven, zodat de herkenbaarheid vergroot wordt." Zo wordt in 't Speulderbos nadrukkelijk de verbinding gelegd met het bos. ,,Het bos is naar binnengehaald, bijvoorbeeld met een hertenkop aan de muur", schetst Wagelaar. Voor de inrichting van dit hotel ging Bilderberg een samenwerking aan met Rivièra Maison.

Verder staan 'rust en creativiteit' centraal. ,,Dat komt tot uitdrukking in de hotelkamers, maar ook in de vergaderruimtes. Het faciliteren van zakelijke bijeenkomsten als conferenties en vergaderingen is een minstens zo belangrijke invulling van het hotel." Dat is volgens Wagelaar belangrijk om te benoemen. ,,In de beeldvorming rondom hotels wordt al snel de focus gelegd op de mogelijkheid om er te overnachten. Op zich is daar niets mis mee, maar de functie van een hotel is veel uitgebreider. Juist in het zakelijke gebruik nemen we ook een duidelijke groei waar."

 

MEER FUN De uitstraling van het hotel moet dat een volgende impuls geven, zo is de gedachte. De conferentieruimtes in beide hotels zijn dus ook meegenomen in de metamorfose. ,,Een vergaderlocatie moet ook prikkelen. Er mag wat ´fun´ in en dat hebben we met allerlei elementen in Hotel ´t Speulderbos doorgevoerd", stelt Wagelaar, die bijvoorbeeld wijst op een tuktuk als rijdende 'foodtruck' en de 'whiteboardroom'.

 

In het andere hotel dat hij onder zijn hoede heeft, Groot Heideborgh, wordt de nadruk gelegd op 'lichaam en geest'. ,,Met behulp van topsportclinics van bijvoorbeeld tienkamper Eelco Sintnicolaas, die over drie jaar naar de Olympische Spelen wil, en oud-proftennisser Jacco Eltingh geven we ook concreet invulling aan dat thema. Het sportieve aspect gaan we op die manier met het zakelijke aspect verbinden. Daar liggen tal van kansen", denkt Wagelaar. Dit is tevens in de inrichting van de conferentieruimtes en overige delen van het hotel doorgevoerd. ,,Bij de entree gaan we waarschijnlijk ook nog een fiets van wielrenster Marianne Vos plaatsen."

 

NOG NIET KLAAR De vernieuwingen van de hotels is Garderen zijn onderdeel van een grootscheeps investeringsprogramma van Bilderberg. De hotelgroep investeerde de afgelopen drie jaar inmiddels ruim 36 miljoen euro. ,,Dat zegt wel wat over de grote moderniseringsslag die gemaakt wordt", benadrukt Wagelaar, die tevreden is met de resultaten in Garderen. ,,Maar wat mij betreft zijn we nog niet klaar. Ik zou ook dolgraag de gangen van de hotels laten vernieuwen. Dat staat nog op mijn verlanglijstje."