• Jaap (links) en Kees van Milligen al veertig jaar collega's.

    Eric Kroes

Broers veertig jaar in dienst Navobi

STAVERDEN Het is niet helemaal een unicum, maar dat twee broers op dezelfde dag allebei veertig jaar in dienst zijn van dezelfde werkgever gebeurt niet vaak. Toch was het afgelopen dinsdag 8 mei zover voor Jaap (65) en Kees van Milligen (58). De broers die beiden als operators werken bij Navobi, onderdeel van de VanDrie Group in Staverden, werden op deze dag in de bloemetjes gezet door hun werkgever.

Eric Kroes

Kees vertelt met een glimlach: ,,We wisten vooraf niet eens van elkaar dat we gesolliciteerd hadden. Jaap kwam thuis en ik vroeg waar hij geweest was. Daarop zei Jaap dat hij bij de Navobi had gesolliciteerd. Oh, zei ik een beetje verbaasd, daar moet ik zometeen ook naar toe."

Beiden werden ze aangenomen en waar ze ooit begonnen met het zware handwerk in de fabriek van de kalvermelkpoederproducent zijn ze tegenwoordig operators in de controlekamer van het bedrijf. De broers hebben in de loop der jaren alle digitale veranderingen en de automatisering meegemaakt.

Ze spreken elkaar iedere werkdag zeker tien minuten, want ze wisselen elkaar af. De mannen krijgen ter ere van hun jubileum op 1 juni een officiële receptie aangeboden.