• Marit Hop

De Bourgondiër is restaurant met bargedeelte

Advertorial

GARDEREN Corné de Ruiter opende op 1 december zijn eerste eigen horecazaak. Het oude café Stam was op dat moment al een tijdje gesloten en De Ruiter werd meteen enthousiast. Na een tijd van vernieuwen en verbouwen is de rust in het café-restaurant nu grotendeels weergekeerd en is het tijd om de lange geschiedenis van een eetcafé in Garderen door te zetten, maar dan meer als restaurant met een gezellig bargedeelte.

 De Ruiter was zelf regelmatig in Garderen te vinden en werd al snel enthousiast toen hij hoorde dat het pand leeg kwam te staan. ,,Ik zag meteen veel mogelijkheden en ben al snel plannen gaan maken. Het werk achter de bar is leuk, maar vooral de combinatie met een restaurant en daarbij de gastvrijheid die je verleent is bijzonder. Het is echt een passie", aldus De Ruiter. Voordat De Bourgondiër open kon, moest er nog van alles gebeuren. ,,De vergunningen moesten er komen, we hebben een aantal verbouwingswerkzaamheden uitgevoerd, er was een hoop schilder- en schoonmaakwerk, maar natuurlijk moesten er ook afspraken met leveranciers gemaakt worden. Ik vind het daarbij heel belangrijk dat je bijvoorbeeld bewust kijkt naar welke koffie je de gasten voorzet." De Ruiter vond het van belang dat de aanbouw aan het pand wegging. Zo valt het mooie pand meer op en komt er veel meer licht naar binnen.

VERS

Een specialiteit van het restaurant is dat ze uitsluitend werken met verse streekproducten. ,,We proberen onze spullen vooral in te kopen bij kleine bedrijven en werken graag met verse groenten. Inmiddels zijn we bezig met een keurmerk voor vlees dat een goed leven heeft gehad. We hebben ruime keuze in speciaal bier en een wijnkaart met naast het basisassortiment veel andere keuze." De eerste maanden borduurde De Ruiter met zijn zaak vooral voort op het concept van de voorganger, maar nu de rust terug is wil hij de naam De Bourgondiër ook echt eer aan doen. ,,Het plan is om ongeveer drie keer in het jaar een echte Bourgondische avond te organiseren, daarbij hoort een goed glas wijn en bijvoorbeeld een varkentje aan het spit. We zijn bezig met het goed herzien van de wijnkaart en een nieuwe kaart voor het restaurant. Hiermee willen we de basis in stand houden, maar ook variëren met nieuwe gerechten."  Ook is de woning achter het café erbij aangetrokken en dit kan binnenkort worden gereserveerd voor een feestje. 

PASSIE

Passie heeft De Ruiter zeker, anders kun je beter geen eigen horecazaak beginnen. ,,Ik vind het contact met gasten enorm leuk, het geven van een persoonlijke touch aan de zaak en gasten die terugkomen geeft een goed gevoel. Het is mooi als het een dag goed gaat, maar dat geeft geen zekerheid voor morgen. Dat maakt het belangrijk dat je elke dag weer je best moet blijven doen om er iets van te maken." Het hebben van een eigen zaak heeft een groot impact op je leven, maar dat heeft voor Corné de Ruiter geheel positief uitgepakt.

a [Eetcafé de BourgondiërSpeulderweg 41, 3886 LA Garderen0577-841672www.debourgondier-garderen.nlinfo@debourgondier-garderen.nl