• Maranke Pater

Dertig jaar De Huifkar

Advertorial

PUTTEN Partycentrum en pannenkoekenhuis De Huifkar wordt al dertig jaar gerund door Henk en Martha van Emous. Begin oktober vierde het pannenkoekenhuis ook nog eens het 12,5 jarig bestaan en in totaal is De Huifkar al zestig jaar een feestlocatie in Putten.

Maranke Pater

Het gebouw waar De Huifkar in gevestigd is begon aan het begin van de vorige eeuw als school. Hierna werd het een Jeugdhuis. Van Emous: ,,We hebben heel wat aan het pand verspijkerd in de afgelopen jaren. Er zijn muurtjes uit geslagen en gaten bij gekomen." In 2006 startte het pannenkoekenhuis, wat een gouden greep bleek te zijn. ,,We zijn ons bewust gaan richten op de toeristen die steeds meer naar Putten kwamen. Er was op dat moment nog geen pannenkoekenhuis in Putten." Vanaf het begin was het restaurant een succes. ,,Sommige mensen kennen ons van de feesten en partijen die hier gevierd worden, anderen kennen ons van de pannenkoeken."

GASTEN Van bijeenkomsten voor vaste gasten als de Zandrijders en de Pluimveevereniging tot een eigen feest in de vorm van een Haringparty: er is veel mogelijk in De Huifkar. ,,Wat nieuw is, is dat er ook weleens condoleances worden afgenomen. We merken dat mensen in verschillende fases van hun leven hier terecht komen. Vroeger was het hier een school, nu worden er kraamfeesten gehouden en kunnen volwassenen hier terecht voor een gezellige pubquiz." De Huifkar treedt ook actief naar buiten toe door als cateraar op te treden op evenementen en feesten van particulieren en ondernemers.

Op de Facebookpagina van De Huifkar loopt momenteel een actie met foto's van je leukste Huifkar momenten. Diverse foto's zijn ondertussen binnen van mensen die hun feestje of evenement in het gebouw hebben beleefd. ,,Het is mooi om te zien aan de foto's hoe groot de verandering is die het gebouw heeft doorgemaakt. We vragen niet alleen foto's van echtparen die ooit hun huwelijk hebben gevierd maar ook foto's van mensen die hier ooit op school hebben gezeten zijn welkom. Ook foto's uit de tijd van het Jeugdhuis kunnen ingestuurd worden."

REACTIES Uit alle reacties kiezen Henk en Martha een inzending die een schaal met feestelijke hapjes ontvangt. Tot eind oktober kunnen foto's ingezonden worden naar info@huifkarputten.nl. Om het jubileum extra luister bij te zetten heet het pannenkoekenhuis een Jubileummenu. ,,Het jubileummenu bestaat uit een speciale jubileumpannenkoek met dessert voor 12,50. Dit is een spekpannenkoek die gepimpt is, met als ingrediënten een lauwwarme salade, paddenstoeltjes, rucola, geitenkaas en honing, een plaatje om te zien. Het dessert bestaat uit een stroopwafelparfait met een stoofpeertje." Nieuw is het terras dat buiten is gecreëerd buiten voor de oude schooldeuren. ,,Begin dit jaar hebben we al een speeltuin neergezet. Door dit terras kunnen gasten nu ook buiten genieten."

a[De Huifkar, Kerkstraat 67, Putten, (0341) 354125; www.huifkarputten.nl; www.facebook.com/Partycentrumdehuifkar