• n.v.t.

Dertig jaar juwelier Van Hoff

PUTTEN Juwelier Van Hoff viert het dertigjarige bestaan van de zaak in de maand november. Vanwege het jubileum wordt er een tweetal bijzondere acties gehouden.

Maranke Pater

Goudsmid Michiel van Hoff had zijn juweliersdiploma net op zak toen hij hoorde dat er een juwelierszaak in Putten te koop stond. ,,Die dertig jaar zijn omgevlogen. Het team dat toen in de winkel stond, staat er nu nog steeds. Er zijn maar weinig wijzigingen geweest.” Het juweliersbestaan is in die tijd zeker aan verandering onderhevig geweest. Mieke van Hoff: ,,De klant is nu veel beter geïnformeerd over alles wat er te koop is. Je moet zorgen als juwelier dat je dus een goede collectie in je winkel houdt, omdat de concurrentie van internetwinkels groter wordt.” Toch zien Michiel en Mieke dat de klant uiteindelijk liever voor zilver en gouden sieraden kiest via hun zaak dan online. Michiel: ,,Onze meerwaarde is dat mensen zilver en goud willen zien en voelen. Dit is lastiger via internet. Ook worden er online veel onedele sieraden verkocht. Op het internet worden vaak termen als goud en zilver gebruikt voor sieraden die slechts goud of zilver verguld zijn.

Het team van Van Hoff probeert te zorgen voor goede kwaliteit, goed advies en goede service.” Nog steeds repareert Michiel sieraden van klanten die kapot zijn gegaan. ,,Met name de kleine reparaties aan sieraden en horloges worden in huis gedaan.” Beide hebben eerder al eens een aanbieding gekregen om een grotere juwelierszaak over te nemen, maar de band met Putten blijft te hecht. Mieke: ,,Wij genieten van dit prachtige dorp waar zoveel zelfstandige ondernemers nog hun brood verdienen.”

Als juwelierszaak staat Van Hoff bekend om het grote assortiment aan Zinzi-sieraden. Mieke: ,,Wij zijn één van de Top-10 Zinzi-dealers van Nederland. We zorgen ervoor dat we veel Zinzi-sieraden op voorraad hebben. Ook het merk Buddha to Buddha doet het heel goed. Door social media als Instagram, Twitter en Facebook en online influencers is de collectie overal te zien.” Recentelijk is het horlogemerk Tommy Hilfiger opgenomen in de collectie. Michiel: ,,We volgen de ontwikkelingen in de sieradenbranche en de wensen van de klant goed. Op Facebook zetten we daarnaast ieder weekend een leuke Weekenddeal neer.”

ACTIES Door de jaren heen heeft Van Hoff zich gespecialiseerd in trouwringen. Michiel: ,,De klant heeft bij ons de keuze uit driehonderd verschillende modellen. Zodra ze een ring hebben uitgekozen kunnen ze hier nog van alles in wijzigen. Van een andere kleur tot de breedte van de ring. Wij hebben tot en met 1 december 2018 een actie in onze trouwringen. Wie een set trouwringen kiest uit de collectie van DUO OF LOVE krijgt de herenring gratis.”

Iedere klant die in november een besteding doet in de juwelierszaak maakt kans op een witgouden Memoirering met 0.25 crt briljant. Mieke: ,,Uit alle kassabonnetjes zullen we op een gegeven moment een winnaar trekken.”

a        [Juwelier van Hoff, Kerkstraat 18, Putten, 0341 - 357887; www.juweliervanhoff.nl