• Bij Bakker Piet heeft Steven Dijkgraaf het al 45 jaar naar zijn zin.

    Eric Kroes

Dijkgraaf 45 jaar bij Bakker Piet

ELSPEET Steven Dijkgraaf was afgelopen dinsdag 45 jaar in dienst bij Bakker Piet in Elspeet en werd op deze dag ook nog eens zestig jaar. Toeval is dat zeker niet want Dijkgraaf werkte al op 14-jarige leeftijd. Omdat dat eigenlijk niet mocht, kwam bakker Dijkgraaf op de dag dat hij 15 jaar werd officieel in dienst bij Piet van der Horst. Daar dinsdag zijn vrije dag is, werd Dijkgraaf woensdag gefeliciteerd.

Dijkgraaf: ,,Ik had bijna mijn bakkersdiploma behaald toen Piet van der Horst naar mij toe kwam. We stonden te wachten voor de bakkerij om naar school te gaan en Piet vroeg wie Steven Dijkgraaf was. Zijn volgende vraag was 'Heb je zin om bij mij in de bakkerij te komen werken?' Een dag later was het rond! Dus ik heb eigenlijk nooit gesolliciteerd maar ben gevraagd!"

Drie generaties bakkers heeft Dijkgraaf meegemaakt, Piet, Henk en Ronny. Zo zag Dijkgraaf zijn huidige werkgever, Ronny op eenjarige leeftijd al in de bakkerij. Terwijl vader Henk aan het werk was stond de kinderbox in de hoek van de bakkerij. Vanaf nu is Dijkgraaf aan het afbouwen.