• n.v.t.

Ga om de hoek op avontuur in de grootste polder ter wereld!

Advertorial

Flevoland is een uniek gebied met een bijzondere geschiedenis, prachtige nieuwe natuur, diverse mogelijkheden om er met de kids op uit te gaan, LandArt en water, heel véél water. Ga op ontdekkingstocht op de voormalige zeebodem! En dat letterlijk allemaal om de hoek.

Bijzondere geschiedenis
Ingenieur Cornelis Lely maakte zich in 1891 onsterfelijk met zijn plannen voor de inpoldering van de toenmalige Zuiderzee. Het grootste inpolderingsproject aller tijden was geboren, het Zuiderzeeproject! Duizenden arbeiders begonnen aan het zware handwerk van de inpoldering met uiteindelijk als resultaat, Flevoland, de grootste polder ter wereld. Lees meer.

Nieuwe natuur
De natuur van Flevoland is grotendeels door mensenhanden aangelegd. Het zal je verbazen hoe goed dat is gelukt. In het Horsterwold sta je in het grootste loofbos van West-Europa oog in oog met kuddes Konikpaarden. In het Natuurpark Lelystad kun je galopperende Przewalskipaarden en elanden ontmoeten. Verrassend is het Waterloopbos waar de schaalmodellen van ruim dertig waterwerken verborgen liggen. De schaalmodellen zijn proefopstellingen op schaal van waterwerken uit de hele wereld. Je loopt gewoon van de Deltawerken naar de havens van Vlissingen en Lagos. Lees meer.  

Fun voor Kids
Ook voor kinderen is er in Flevoland van alles te doen. Ga bijvoorbeeld op Jungle tocht in de Orchideeën Hoeve of kom heerlijk ravotten in het Belevenissenbos Lelystad (het grootste speelbos van Nederland), of Netl, de wildste tuin van Kraggenburg. Maar ook wanneer het weer wat minder is, is er in Flevoland voldoende te beleven. Bezoek musea zoals Batavialand of het Aviodrome. Lees meer.

Landart
Nergens op de wereld vind je zoveel Land Art (landschapskunst) bij elkaar als in Flevoland. Op plekken waar je het niet verwacht is het ineens daar, midden in het landschap. Bijvoorbeeld 'Exposure' is een enorme hurkende ijzeren man van 26 meter hoog die tuurt, op de grens van land en water. Of 'De Groene Kathedraal' een kunstwerk van 178 populieren die precies volgens de plattegrond van de 13de-eeuwse kathedraal van Reims zijn geplant. Lees meer.  

Zoek verkoeling aan één van de vele stranden
De meer dan 30 stranden aan de meren in Flevoland zijn ideaal voor onbekommerde strandpret. Ze zijn overzichtelijk en er is volop keus. Je staat bovendien niet uren in de file voordat je er bent. De meren zijn daarnaast in het begin vaak ondiep en in de zomer zijn er speciale afzettingen voor de allerkleinsten. Natuurlijk is er altijd een terrasje in de buurt voor een heerlijke versnapering. Lees meer. Lees meer.

Meer info
Kijk voor meer informatie over Flevoland op de website www.OOKFlevoland.nl. Of download de App OOKFlevoland.