• Hoveniers ARJO

Hoveniers ARJO: Trots op samenwerking

Advertorial

GARDEREN/SPEULD Hoveniers ARJO startte in april met de detachering van werknemers van de Permar uit Ede. Met de komst van de Participatiewet in 2015 verdwijnen de sociale werkvoorzieningsorganisaties en zullen laaggeschoolden en mensen met een lichte beperking bij reguliere werkgevers aan de slag moeten. Daar heeft Hoveniers ARJO op ingespeeld. 

Eddie Arends, Dennis Hendriksen en Gijs van Veldhuizen zitten op hun gemak onder een parasol. Ze genieten niet alleen van het mooie weer, maar ook zeker van het werken voor Vermeer. ,,Er is een prima werksfeer, we hebben veel vrijheid en gevarieerd werk. En vooral het vertrouwen wat Arjo ons geeft. Dat maakt het voor ons allemaal zo mooi." Naast de voor hen bekende projecten die meegekomen zijn van Permar (onder andere Moba BV; Denka BV; Karwei, Woningstichting Barneveld etc.) werken ze nu in tuinen van particulieren en zet Arjo Vermeer hen in bij grotere projecten. Hendriksen hielp bij het grondig opknappen van een grote vijver bij een vakantiepark en dat is hem goed bevallen. Ze hebben het goed naar hun zin bij dit hoveniersbedrijf. Arends: ,,Arjo is het beste wat ons is overkomen."

PIPO

Soms rijden ze 's morgens eerst naar Speuld om naar een klus te gaan. Moeten ze naar Moba, de Woningstichting of voor de Gemeente Barneveld, dan rijden de mannen rechtstreeks van huis naar de klant. Vermeer heeft een werkkeet van Permar overgenomen, één van de bekende 'Pipo' wagens. Arends heeft deze keurig opgeknapt en in de huisstijl van Hoveniers ARJO geschilderd. Blijven ze meerdere dagen werken op één plek dan zorgt Arends ervoor dat de keet op de juiste plek komt te staan.

TROTS

De mannen zijn trots op hun werk. Aan het einde van de dag lopen ze alles nog even na en vragen de klant of hij tevreden is. Vermeer is blij met deze betrokkenheid maar is niet verrast. Al eerder had hij ervaring opgedaan met Van Veldhuizen die hij af en toe van Permar 'leende'. De prima manier van werken en het enthousiasme van Van Veldhuizen maakten dat hij alle vertrouwen had en heeft in de samenwerking.

Wat hem opvalt is dat de basiskennis van deze Permar mensen erg goed is, ze hoeven weinig bij te leren. Ook de mentaliteit van de nieuwe collega's spreekt hem erg aan, ze werken gedisciplineerd en gaan voor kwaliteit. ,,Zij zijn de kwartiermakers, de verwachting is dat deze groep gaat groeien. Ik ben een geluksvogel met dit drietal. Sinds ik het Groenkeur behaald heb ben ik mij meer bewust van MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) en bij MVO hoort een sociaal gevoel. De inzet van deze mannen is voor mijn bedrijf economisch haalbaar, ik hoef nu niet altijd allround hoveniers voor wat eenvoudiger werk in te zetten. Kortom, wij als bedrijf gaan voor sociaal, innovatief ondernemen en zien deze toekomstvisie met veel plezier tegemoet." Vermeer neemt deel aan een training Mentorwijs waar de volgende onderwerpen aan de orde komen: communicatie, leiderschapsstijlen, observeren, psychische beperkingen, weerstand en feedback.

Aan het eind van het gesprek antwoordt Arends dat alles wel aan bod gekomen is en hij heeft nog een mooie uitsmijter: ,,Ik kijk 's avonds altijd even achterom en zie dan wat we gepresteerd hebben en daar ben ik trots op."

w [www.hoveniersarjo.nl