• 278DESIGN

'Kids by Mom past beter bij mij'

Advertorial

PUTTEN De kinder- en zwangerschapskledingwinkel Ikke & Mama die in januari in de Achterstraat haar deuren openende, heet tegenwoordig Kids by Mom. Aan de reden voor deze naamswijziging zit een verhaal vast. Eigenaresse Chanien Galama (32) vertelt zelf hoe dat zit.

Galama: ,, Eind vorig jaar stopten er twee leuke (kinder)kledingwinkels in Putten, Kruimeltje en Hier Mode. Bij mijn zus en ik begon toen het idee te kriebelen om voor onszelf te beginnen. Een vriendin van mij heeft de winkel Ikke & Mama in Purmerend en stelde voor dat wij haar concept in Putten zouden voortzetten. Zo gezegd zo gedaan. Mijn achtergrond en ervaring in de kinderkleding (bij een groothandel) zorgden ervoor dat we snel wisten wat we wilden en hoe we het wilden. Dat ging zeven maanden goed. Totdat mijn zus een maand geleden - op persoonlijke gronden - de beslissing maakte naar Maleisië te emigreren. Ik stond ineens voor de keus: ga ik stoppen of ga ik (alleen) door? Het is het laatste geworden.''

NIEUW

,,Omdat ik uit de gezamenlijke inkoop met de winkel in Purmerend nauwelijks nog toegevoegde waarde haalde, besloot ik dan maar écht helemaal alleen verder te gaan. Daar hoorde een nieuwe stijl en naam bij. Kids by Mom past beter bij mij en bij de kleding die ik aanbied, strak en speels. Als moeder van drie kinderen weet ik hoe het is om met een duo-wagen door het dorp te gaan: je hebt ruimte nodig! Daarom vind je in mijn winkel brede gangpaden en hoge kledingrekken waarbij (zwangere) vrouwen niet hoeven bukken! Verder heb ik een nieuwe website die ik als soort fashionblog bijhoudt; verhalen waar moeders zich in kunnen herkennen.

AANBOD

Ik merk dat er in Putten veel vraag is naar kinder- en zwangerschapskleding en ben blij dat ik met Kids by Mom dat gat kan dichten. Ik doe mijn inkoop helemaal zelf en sta 100% achter mijn collectie. Ik vind het leuk om te zien dat dat aanslaat bij het publiek. De stijl van mijn kleding is aan de ene kant rustig en lief en aan de andere kant stoer en hip. Ik kijk bij de mensen in mijn winkel altijd naar wat ik denk dat leuk bij ze past en zal daar altijd eerlijk mijn mening over geven. Van alle baby- en kinderkleding heb ik maar één of twee stuks. Zo weet je zeker als moeder zeker dat je kind iets unieks draagt! Ook kun je bij mij terecht voor originele accessoires, cadeautjes en de aankleding van je kinderkamer.''

,,Ik mis m'n zus behoorlijk, maar ik red me heel goed met de winkel. In noodgevallen springt m'n moeder even bij en voor de woensdag heb ik nu een leuke dame in dienst genomen. Wel stuur ik m'n zus nog steeds dagelijks allerlei updates van wat ik meemaak in de winkel. Is ze er toch nog een beetje bij!"

a [Kids by MomAchterstraat 23882 AG  Puttenwww.kidsbymom.nl06 248 744 71