• camping Dopsrijk

Minicamping Dopsrijk in Uddel

Advertorial

Met de komst in 2016 van de minicamping van Hetty en Ad is Uddel weer een leuke kampeerplek rijker! Met recht rijker; de naam Dopsrijk is namelijk een samentreksel uit de achternamen van het stel, Doppenberg en De Rijk. Hetty, telg uit een ondernemende Puttense familie met diverse campings, is van meerdere markten thuis. Ook weer letterlijk te nemen: Hetty staat namelijk ook nog met haar stroopwafel- en snoepkraam SmulDoppie op diverse markten in de omgeving. Ad, voorheen zelfstandig ondernemer in de logistiek en transport verkocht zijn bedrijf succesvol in 2003 en is nu ook nog werkzaam als chauffeur bij één van zijn vroegere zakenrelaties, een bedrijf uit Harderwijk.

Hetty: "Onze camping is echt bedoeld voor passanten, er zijn dus geen seizoen plekken en dat maakt dat het hier een gezellig komen en gaan is. Van dergelijke campings zijn er niet zo heel veel in de omgeving. Dopsrijk is daarnaast een 50-plus camping en is echt bedoeld voor rustzoekers en daardoor minder geschikt voor kinderen". De camping ligt natuurlijk ook fantastisch, in een stiltegebied en direct tegen de Kroondomeinen aan. De minicamping beschikt o.a. over keurige toiletten en douches, afwasplaatsen voor de vaat en ruime, verharde, parkeerplaatsen. In beperkte mate zijn huisdieren toegestaan. Minicamping Dopsrijk is aangesloten bij SVR (Stichting Vrije recreatie, beter bekend als kamperen bij de boer) en heeft inmiddels 25 kampeerplaatsen en dat is tevens het maximale aantal voor een minicamping.

Naast het runnen van de camping is Hetty druk met haar snoep- en stroopwafelkraam. Daarmee is zij al sinds jaar en dag te vinden op de weekmarkt in Putten op de woensdagen en neemt zij daarnaast nog deel aan speciale evenementen zoals bijvoorbeeld de tractorpulling in Putten. "Ik heb ook een aantal markten moeten laten schieten en de voornaamste reden daarvoor is toch wel dat ik mijn aandacht nodig heb bij de camping en mijn tijd graag daarin wil steken. Hetty is voornamelijk belast met de reserveringen en de administratie en Ad doet de meer technische dingen en het groenonderhoud. Het stel doet afwisselend de ontvangst van gasten. Het is voor ons een sport om het de mensen volledig naar de zin te maken zodat zij niet alleen zelf nog eens terugkomen, maar ons ook van harte zullen aanbevelen bij anderen!". Dopsrijk is de uitgelezen plek om wild als herten en reeën, maar ook bijvoorbeeld wilde varkens, dassen en zelfs vossen van nabij mee te maken. En dat alles in een omgeving die als gemoedelijk en gastvrij te boek staat. Daarbij ver genoeg van de doorgaande wegen om in de stilte te kunnen genieten van het vogelgezang. Wat wil een mens nog meer? Hetty en Ad zijn er in ieder geval trots op dit alles met de gasten te kunnen en mogen delen.

Voor informatie: www.campingdopsrijk.nl

Lageveldseweg 38 te Uddel

Facebook: Dopsrijk op de Veluwe en SmulDoppie on tour