• Geurtje van den Hoek
  • Geurtje van de Hoek
  • Geurtje van den Hoek
  • Geurtje van den Hoek
  • Geurtje van den Hoek

Ondernemend Uddel laat zich zien

UDDEL Het kon zaterdag niemand ontgaan dat het de Open Bedrijvendag was, want luid toeterend en met jankende sirenes trok de stoet Uddelse ondernemers 's morgens door het dorp. Daarna klaarde de lucht op en overal in het dorp liep en fietste jong en oud, verwachtingsvol, van het ene naar het andere bedrijf.

 Geurtje van den Hoek

De Uddelse ondernemers hadden werkelijk alles uit de kast gehaald om de mensen binnen te krijgen. De bedrijven openden wijd hun deuren om te laten zien wat er bij hen allemaal achter de schermen of in de keuken gebeurt. En dat is heel veel. Dagelijks rijden veel bedrijfswagens met de meest uiteenlopende logo's door het dorp. Maar wat zijn dat voor bedrijven en wat doen ze eigenlijk allemaal? Dat was de kernvraag van de Open Bedrijvendag 2017. Onderweg van de een naar de ander was dan ook regelmatig te horen: ,,Oh, ik wist niet dat ze dat daar allemaal maakten. En wat een mooi bedrijf, en zo groot! Echt een verrassing. Leuk, dat we daar vandaag naar binnen mogen."

 

INTERESSANT Er was van alles te beleven. Zoveel dat het onmogelijk was om in elk bedrijf ook uitgebreid rond te kunnen kijken. Op veel plaatsen waren er demonstraties of filmbeelden. De rondleidingen waren erg populair en iedereen bleef rustig op zijn of haar beurt wachten om met eigen ogen te zien hoe het dagelijks brood gebakken wordt. Bij de slagers was ook werk in uitvoering en de zeer geïnteresseerde wethouder Sandmann (Economische Zaken Gemeente Apeldoorn) heeft zelf ervaren hoe worst wordt gemaakt. 

 

ACTIE Op veel plaatsen werden flinke kortingen gegeven, er waren prijsvragen, puzzels en er waren vooral ook heel veel hapjes en andere lekkernijen wat door de bezoekers wel werd gewaardeerd, zo was te horen. Overal was koffie en limonade met wat lekkers, van thuis eten zal die dag niet veel terecht zijn gekomen. Kinderen renden van het ene naar het andere bedrijf. Vooral in de winkels waren ze druk want er werd gepuzzeld en gekleurd. En in de supermarkt werden ze prijsbewust gemaakt, maar ze konden ook op de vrolijke springkussens die her en der in het dorp stonden. Er werd geschilderd en marshmallows werden gebakken.

Vooral de kleintjes vonden het prachtig om geschminkt te worden en een fraai ballonnenfiguur te krijgen van de clown. Er werd naar hartelust getimmerd aan voederplankjes voor de vogels, met soms een beetje hulp. Ook de hulpverlening gaf tekst en uitgebreid uitleg over het werk van de ambulancebroeder, politieagent en brandweerman. Kinderen mochten op de motor of even de sirene aanzetten en dat beviel ze wel, gezien de glunderende gezichtjes. Heidi Kok glunderde ook, zij mag een jaar lang in de Volkswagen Up rijden.

 

SUPERDAG Egbert Jan van Bel, sinds een half jaar voorzitter van de Uddelse Ondernemersvereniging: ,,Onvoorstelbaar wat we allemaal aan ondernemerschap in ons dorp hebben. Prachtig om te zien hoe de ondernemers praten over hun werk, vol enthousiasme en vakkennis. Ook de wethouder was zeer positief verrast. Het was echt een superdag!"