• Piet

Online printen is een groeimarkt in Nederland

Online printen is de afgelopen jaren flink gegroeid in Nederland en dat is niet verwonderlijk. Het wordt steeds makkelijker om via een website producten als visitekaartjes, flyers en brochures te ontwerpen en bestellen. Sites als Drukzo Nederland verrassen met verschillende mogelijkheden voor gepersonaliseerde ontwerpen en sjablonen waarmee het beste dat digitaal printen te bieden heeft wordt aangeboden. Ook inwoners in Elspeet kunnen nu genieten van de voordelen van online printen.

De groei van online drukken hangt samen met de ontwikkeling van e-commerce en een tijdperk dat steeds digitaler wordt. De bedrijfstak van geprinte media is volop in beweging. Traditionele drukkerijen in de stad maken steeds vaker plaats voor online printshops. Dit is onder andere toe te wijzen aan de voordelen van online printen, zoals het brede aanbod van producten, snelle levering, professionele diensten en hoge kwaliteit van het geleverde product. Daarnaast is online bestellen geen tijdrovend proces; een order kan binnen een paar minuten geplaatst worden vanaf een zelfgekozen locatie, waarna de printexperts de leiding over nemen om de bestelling verder te verwerken.

Waarom kiezen voor online printdiensten

Online printdiensten bieden een uitgebreid assortiment voor zowel particulieren als ondernemers, waarbij het meestal mogelijk is om alles te personaliseren. Het soort materiaal waarop gedrukt wordt, kleuren van de print, afwerking van het product en aantal producten dat besteld wordt, zijn zaken die zelf gekozen kunnen worden. Daarnaast staan online drukkerijen bekend om de scherpe prijzen die zij bieden voor drukwerk. Deze concurrerende prijzen komen doordat zij besparen op bijvoorbeeld overheadkosten zoals panden op zichtbare en goed bereikbare plekken in een winkelstraat. Deze besparing kan ingezet worden voor andere zaken, zoals betere machines, vakkundig personeel en apparatuur om de beste kwaliteit te kunnen bieden. Een ander belangrijk voordeel van een online printservice is de snelheid van de levering. Een bestelling wordt binnen een paar werkdagen bezorgd en in sommige gevallen (tegen een meerprijs) al de volgende dag.

Bedrijven en burgers in Elspeet die op zoek zijn naar kwalitatief hoogstaand drukwerk dat niet met een eigen printer gemaakt kan worden of waarvoor geen lokale drukker in de buurt is, kunnen nu ook terecht bij online printers voor gepersonaliseerde producten.