• Maranke Pater

Optie 1 Putten bestaat één jaar

Advertorial

PUTTEN Optie 1 Putten aan de Dorpsstraat bestaat op 1 december 2017 één jaar. Rick Rozendaal blikt terug op een bijzondere tijd.

De ontwikkelingen op het gebied van mobiele telefoons maakt een enorme vlucht door. Met Panasonic Smart Home kan een huis beveiligd worden. Op een betaalbare manier kunnen beveiligingscamera's en sensoren via het wifi netwerk gekoppeld worden. ,,Hierdoor kun je op de hele wereld vanaf je telefoon naar je huis en de omgeving kijken en beheren."

Optie 1 Putten voert voornamelijk de merken Samsung, Apple en General Mobile, maar alle mobiele merken zijn te verkrijgen via de winkel. ,,We werken met General Mobile omdat het een merk is dat in de laagste prijscategorie valt, maar goede kwaliteit levert. We helpen klanten graag met het vinden van het merk dat het beste bij hen past. Soms kan iemand specifieke wensen hebben die wij kunnen matchen met het juiste toestel."

SMARTWATCH

Naast de mobiele telefoons worden ook tablets en iPads geleverd. Rick test alle nieuwe apparaten zelf uit, zoals de Smartwatch die hij sinds kort standaard om zijn pols draagt. ,,Het is een horloge waar je ook berichten op kunt ontvangen en apps mee kunt versturen, mee kunt bellen en sms'en en zelfs afbeeldingen mee kunt ontvangen. Het lijkt op een horloge maar je kunt er zoveel meer mee. Het is een apparaat dat kan meten hoe lang je geslapen hebt en hoe je hartslag gedurende de dag is. Ik krijg zelf zelfs een melding als ik al een poosje niet bewogen heb."  

SFEER

Voor Rick was Optie 1 Putten zijn allereerste zaak. ,,Er komt veel meer bij een eigen onderneming kijken dan ik had verwacht. Hiervoor was ik medewerker telefonie bij Scheer & Foppen dat failliet ging. In mijn eigen winkel Optie 1 Putten heb ik alles kunnen opbouwen met hulp van mijn vader. Inmiddels heb ik zelfs personeel in dienst."

Rick heeft veel ervaring met mobiele telefoons en internet. ,,Ik vind het nog steeds een uitdaging om de jeugd en volwassenen te helpen met het overzetten van data op een ander toestel of om de beste oplossing te vinden voor een probleem dat ze ervaren met hun apparaten. Ik doe werk dat ik leuk vind en dat straalt af op de winkel. De sfeer is hier goed en klanten zijn ontspannen." 

MEERWAARDE

Voor veel mensen is mobiel dataverkeer en internetaansluitingen een ver-van-mijn-bed show. ,,Ik vind het mooie aan dit beroep dat ik mensen hier in kan begeleiden. Het is een uitdaging om mensen te leren hoe ze het meeste uit hun mobiele telefoon kunnen halen en om ze de meerwaarde van een toestel te kunnen laten zien. Ook het kunnen ontzorgen van de klant spreekt mij erg aan in dit werk."

a [Optie 1 PuttenDorpsstraat 153881 BA Putten0341 - 743743www.optie1putten.nl