• Eric Kroes

Optometrie bij Optiekhuys Elspeet

Advertorial

ELSPEET Bij Optiekhuys Elspeet is met ingang van 1 oktober een Optometrist werkzaam. Een opticiën meet de gezichtsscherpte, terwijl de optometrist meer weet over oogziekten en dus de gezondheid van het oog. Dit is in feite erg zwart-wit gesteld, beide specialisten hebben natuurlijk ook veel overlapping in hun vakgebieden. Met deze aanwinst  kunnen Johan en Annette Schreuder samen met medewerker Niek klanten optimaal bedienen op het gebied van oogzorg.

Waneer is dan een optometrist nodig? Bijvoorbeeld voor oogcontrole bij maculadegeneratie (netvliesproblemen), hoge bloeddruk of glaucoom (aandoening van de oogzenuw) en meer. Ook wanneer bijvoorbeeld prisma voorgeschreven moet worden om 'dubbelzien' te kunnen corrigeren. Schreuder: ,,Voor deze controles en behandelingen is de juiste apparatuur noodzakelijk. Daarom is de  nieuwste en meest geavanceerde apparatuur aangeschaft. Met deze apparatuur kunnen we u naast de oogmeting, waaruit staar vaak al blijkt, ook meer over de mate van staar informeren. Ook kunnen vanaf 1 oktober nachtlenzen aangemeten worden."

NACHTLENZEN Nachtlenzen worden gedragen tijdens het slapen. Tijdens de slaap corrigeren de lenzen de ogen. Daardoor is het mogelijk overdag scherp te zien zonder bril of lenzen. Een goede oplossing voor wie vaak last heeft van droge ogen. Maar ook ideaal om vrijuit te kunnen sporten of voor wie gewoon geen bril op wil. Schreuder: ,,Nachtlenzen geven je hiermee comfort en vrijheid wanneer dit het belangrijkst is, namelijk als je wakker bent. Helaas zijn Nachtlenzen niet voor iedereen geschikt. Nachtlenzen corrigeren bijvoorbeeld alleen min-sterktes tot een sterkte van -4,00."

DIGITAAL Voor het aanmeten van nachtlenzen wordt met behulp van een topograaf een digitale afbeelding van de ogen gemaakt. Het is belangrijk om de vorm van de ogen nauwkeurig te bepalen. Met deze gegevens en de sterkte worden nachtlenzen precies op maat gemaakt, een 'maat-lens'. Schreuder: ,,We adviseren om nachtlenzen ieder jaar te vervangen. Alleen op deze manier kunnen we een goede werking van je nachtlenzen garanderen. De prijs van de nachtlens is hoger dan de 'dag' lens en regelmatige controle is noodzakelijk."

De nachtlens is vooral geschikt voor wie overdag comfort wenst. En…ook voor de soms onstuimige tieners kan het een oplossing bieden.

Voor een afspraak met de optometrist kunnen belangstellenden telefonisch een afspraak maken.

Optiekhuys Elspeet is geopend op dinsdag, woensdag en donderdag van 9.30 tot 17.30 uur, op vrijdag van 9.30 tot 20.30 uur en zaterdag van 9.30 tot 16.00 uur.

Optiekhuys Elspeet

Nachtegaalweg 1

8075AW Elspeet

T: 0577 45 97 09

E: info@optiekhuyselspeet.nl

I: optiekhuyselspeet.nl